MERSİN'in   Silifke İlçesi'nde yaşayan 46 yaşındaki Tuncay Gökten, avukatlık   mesleğini bırakıp tarlasında yetiştirdiği karpuzu satıyor. 
Mersin Barosu'na bağlı olarak avukatlık yapan Tuncay Gökten, Anayasa'nın   bazı maddelerinin değiştirilmesi için 2 yıl önce gerçekleştirilen 12   Eylül Referandumu'nda çıkan 'evet' tercihine tepki için mesleği   bıraktığını, 6 dönümlük tarlasında mevsimine göre sebze ve meyve   yetiştirip ürünleri pazarlayarak geçimini sağladığını söyledi. 
Bu yıl  yetiştirdiği karpuzları ilçe merkezinde açtığı tezgahta satan  Gökten,  "Yargı tamamen değişti. Adalet inancım kalmadı. Avukatlık  mesleği  tamamen para kazanmak değildir. Adaletin tecellisine yardımcı  olmaktır.  Fakat referandumdan sonra, adalette tecelli olayı bitti.  Ciddi bir  yozlaşma meydana geldi. Özellikle hakim ve savcılar  arasındaki, bilgi ve  başarıya göre yapılan terfilerin siyasi tercihe  göre yapıldığını  gördüm. Hukuk uygulamasında da, adaletten çok  kendilerinin bakış açısına  göre uygulama yaparak o yönde karar  aldıklarını gördüm"dedi.
Sistemin gerçek adalet düzenine dönmediği sürece avukatlık mesleğini yapmayacağını anlatan Gökten şöyle konuştu:
'Böyle bir ortam da, benim avukatlık mesleğini bırakma kararımın   doğruluğunu göstermektedir. Benim aldığım hukuk eğitimi bunu gerektirir.   Her hukukçu tepkisini farklı gösterebilir. Ama hukuk camiasının   çoğunluğu 3 kuruş para kazanmak için, tepki göstermeyip sessiz kamayı   tercih etmişlerdir. 
Rahmetli hocamız Anayasa Profesörü Orhan  Aldıkaçtı'nın dediği gibi,  'Kiminiz hakim, kiminiz savcı, kiminiz de  avukat olacaksınız. Ama  içinizden çok azınız hukukçu olacak.' Çünkü  hukuk bir meslek değildir.  Sistem gerçek adalete dönmediği sürece  avukatlık mesleğime  dönmeyeceğim. Adalet ruhu ile mücadeleye devam  ediyorum.' 
DHA