Yargıca türban kuşatması

~ 07.10.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Savcılık, hakkında HSYK tarafından soruşturma yürütülen hâkimin SP lideri Kamalak’la ilgili tehdit suç duyurusuna takipsizlik verdi

ALİCAN ULUDAĞ

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi avukat Zübeyde Kamalak’ı türbanlı olduğu için duruşmaya almayan yargıç Mustafa Karadağ’ın başına gelmeyen kalmadı. Yargıç Karadağ hakkında HSYK soruşturması sürerken, Ankara Başsavcılığı ilginç bir karara imza attı. Başsavcılık, yargıç hakkında “Avukat Zübeyde Hanım’ı o mahkemeden attı, ama büyük ihtimalle kendi o mahkemeye giremeyecektir” diyen Mustafa Kamalak’la ilgili şikâyete takipsizlik kararı verdi. Savcılık, bu sözlerin tehdit olmadığını savundu.
SP lideri Kamalak, 7 Haziran günü bir televizyonda katıldığı programda, türbanlı avukat eşini duruşmaya almayan Ankara 11. Aile Mahkemesi Yargıcı Mustafa Karadağ’a sert ifadelerle yüklenmişti.
Kamalak, “
HSYK’ye başvuracağız, bu bir. Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağız, iki. Bir de Adalet Bakanlığı’na başvuracağız. İdari ve cezai işlemlerin yapılması için. Avukat Zübeyde Hanım’ı o mahkemeden attı, ama büyük ihtimalle kendi o mahkemeye giremeyecektir” dedi.
Bu sözler üzerine çok geçmeden HSYK, Karadağ hakkında soruşturma başlatıp savunmasını almıştı.
Yargıç Karadağ ise bu sözler nedeniyle Kamalak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Basın savcılığı, bu sözlerin tehdit olmadığını savunarak gerekçesini şöyle açıkladı:
“Şüphelinin sözlerinin, müştekinin duruşma salonunda yer alan ifadelerinin ağır şeklide eleştirisi niteliğinde bulunduğu, yasal haklarını elde etmek amacıyla ilgili yerlere başvuracağını belirtmesi ve bu başvuru sonucunda müştekinin ceza alabileceği ihtimali üzerinde durmasının ise tehdit içermediği, (...) tehdidin müşteki üzerinde ciddi korku ve endişe yaratacak elverişlilikte ve objektif olarak ağır bir mahiyette bulunması gereğinin ise somut ifadeyle oluşturmadığının anlaşılması karşısında şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

 

Cumhuriyet

Hits: 1088