Önceki yazımda sevinerek bir haber vermiş ve Avukatlık Yasamızın iki maddesinin değişeceğini müjdelemiştim! (http://www.yeniyaklasimlar.org/m.aspx?id=3215) Eksik yazmışım, üç maddesi daha değişiyormuş. Bir milletvekili arkadaşımın uyarısı ile öğrendim, Barış ve Demokrasi Partisi Ağrı Milletvekili, eğitimci Halil Aksoy 4.1.2012 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu yasa önerisi ile Avukatlık Yasamızın 4 ve 5 inci maddelerini değiştirmeyi 15 inci maddesini de yürürlükten kaldırmayı önermiş. (http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0259.pdf) Zamanında görebilsem bu maddelerin değişeceği müjdesini de verirdim. Neyse, çok geç kalmış sayılmam.
Eğitimci milletvekilimiz tek başına imzalayarak sunduğu önerisi ile kamuda avukatlık yapanlar dışında hukukçu kamu görevlilerinin emekli olsalar da avukatlık yapamamalarını düzenliyor. Kısaca, görevdeki öğretim üyelerinin, emekli yargıç ve savcıların avukatlık yapmaları engelleniyor. Gerekçe de avukat sayısındaki artış.
Bu öneriye katılmıyorum, katılmama nedenlerimi uzun uzun sayacak değilim. Vurgulamak istediğim, milletvekillerimizin yasamızın değiştirilmesine gösterdikleri ilgiye karşın meslek örgütlerimizin pek oralı olmadığıdır.
Barolarımız Ekim ayındaki (genel kurullarının demek isterdim) seçimlerinin derdinde, Birliğimiz de bazılarına görevdeki başkanlarımızın isimleri verilen baro binaları yapıp, açma yoğunluğunda.
Korkarım böyle giderse Avukatlık Yasamız bir “torba”da kaybolacak.
Sorumlusu kim olacak dersiniz?