BirGün yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur’un ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasından hapis cezası talebiyle yargılanıyor.
BirGün yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur’un "Hırsız, Katil Erdoğan" manşetinden dolayı "Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçlamasından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı.
CHP milletvekilleri Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal, Eren Erdem, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ceyda Karan, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteci İrfan Değirmenci, sanatçı Pınar Aydınlar, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, karikatürist Serkan Altuniğne, Yordam Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Yurt gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sibel Köklü, çok sayıda avukat ve yurttaş mahkemeyi izlemek ve BirGün'e destek olmak üzere Çağlayan Adliyesi'nde buluştu.
İddianamenin okunmasının ardından savunmayı yapmak üzere BirGün Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Berkant Gültekin söz aldı.
Gültekin'in savunması şöyle:
"Hırsız katil Erdoğan" sloganı sanki ülkede herşey güllük gülistanlıkmış gibi kriminalize edilmeye çalışılıyor. Sanki bu ülkede yolsuzluklar olmamış, gençler ölmemiş gibi. Bu sloganı milyonlar sokakta haykırmıştır. Bunlar politik eleştirilerdir. Cumhurbaşkanının izlediği politikalar bu sloganın ortaya çıkmasındaki ana nedendir. Bu sözlerin politik eleştiri niteliğinde olduğu AİHM kararlarıyla da sabittir. Diğer yandan Erdoğan neyine güvenerek bu davayı açmıştır anlamış değiliz. Bu dava tamamen siyasidir. Milyonların sloganı suç olarak gösterilmeye çalışılıyor."
BİR TARİKAT BİLMEYİZ, BİZİM BİLDİĞİMİZ BİR TEK BARİKAT VAR
BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı Barış İnce ise; "Bu günler gerçekten zor günler. Geçen hafta bu binada meslektaşlarımız tutuklandı. Can Dündar ve Erdem Gül'e selamlarımı iletiyorum. Tahir Elçi'yi saygıyla anıyorum. Bizler bu sloganı manşetimize yazarak bu sloganın söylenebileceğini gösterdik. AKP içinden bazı isimler de yolsuzlukları kabul etti. Daha sonra bu işleri bir tarikat yapmış dediler. Biz tarikat bilmeyiz, bizim bildiğimiz bir tek barikat var!" dedi.
O MANŞETİ 14-15 YAŞINDA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN SESİNİ DUYURMAK İÇİN ATTIK?
Savunmasını yapan Can Uğur ise insanların öldürüldüğü, politikacıların evlerinden para kutularının çıktığı yerde eleştiri yapma hakları olduğunu belirterek şunları söyledi
"Eleştirilerimizin maddi temelleri vardır. Suçlamaya konu olan manşet 14-15 yaşında öldürülen çocukların sesini duyurmak için atılmıştı. Bugün de bu olaylara ilişkin soruşturmaların yerinde sayması eleştirilerimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Sözlerimi Victor Hugo'nun sözleriyle bitiriyorum; "Hiçbir ordu zamanı gelmiş bir fikrin karşısında duramaz"
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/438163/Gazeteciler_yine_hakim_karsisinda..._BirGun_yoneticilerine_4_yila_kadar_hapis_istemi.html