Erdoğan: Müslüman aile doğum kontrolü yapmaz

~ 31.05.2016, Yeni Yaklaşımlar ~

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nüfus artışının devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayarak "Nüfus planlamasıymış doğum kontroluymüş hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz ve burada birinci görev annelerdedir" dedi

"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çaremiz yok. İdealimizdeki gençliği mi yetiştirmek istiyoruz aileden başlayarak kendi müesseselerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor. Geçmişte hangi sorunu kime havale ettiysek zarar gördük" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ahlakta örnek bir gençlik inşallah TÜRGEV’in (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) yetiştirdiği yurtlarında kalan gençler olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca "Asli amacımızı asla unutmadan vakıf anlayışının gerektirdiği mütevazilikten taviz vermeden yolumuza devam etmeliyiz. Zürriyetimizi artıracağız. Neslimizi çoğaltacağız nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz" diye konuştu.

'Paralel yapı' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜRGEV’in kuruluşunun 20. yıldönümünde konuştu.

Erdoğan "Özellikle paralel ihanet çetesi TÜRGEV’e yönelik her türlü yalan, iftira ve saldırının kaynağı haline geldi. Bu saldırılarının dorukta olduğu günlerde 2014 yılı Ramazan ayında şöyle demiştim: Daha çok çalışın daha çok üretin ve sizden rahatsız olanlar daha da rahatsız edin demiştim. O kadar rahatsız oldular ki kimileri bu ülkeden kaçtı kimileri de adalet karşısında hesap veriyor" dedi.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/05/160530_erdogan_dogum_kontrol#share-tools

 

Hits: 15290