Sınır ötesi operasyonlara Diyarbakır?dan tepki: Ekmek alamıyoruz kahramanlık peşindeyiz

~ 31.05.2022, Yeni Yaklaşımlar ~

Diyarbakır'da Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını sorduğumuz yurtaşlar, “Ekmek alamıyoruz kahramanlık peşindeyiz. Suriye’ye girince domatesin, unun fiyatı mı düşecek” diye tepki gösterdi.

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarını Diyarbakır’da yurttaşlara sorduk. Operasyona dair konuşan yurttaşlar, “Ekmek alamıyoruz kahramanlık peşindeyiz. Milliyetçiliğe oynuyorlar. Suriye’ye girince domatesin, unun fiyatı mı düşecek” diye sordu.  

"ÜLKE AÇLIKTAN ÖLÜYOR, O OPERASYON DİYOR"

Ramazan Biçici (63), yapılan operasyonların seçim yatırımı olmakla birlikte aynı zamanda yaşanan ekonomik krizi gerekçelendirme adına yapıldığını ifade ederek, “Kürtler oy vermeyince diğer tarafın gazını almak için yapıyor. Rusya-ABD Suriye’yi ona yedirir mi danışıklı olmasa? Ülke açlıktan ölüyor, o operasyon diyor. Bunlar sıfır sorun diye geldiler. Burnumuz beladan çıkmıyor. Suriye’nin nerede olduğunu bilmeyen insanlar da ona alkış tutuyor. Operasyonun Türkiye’ye zerre faydası yok, daha fazla açlık, kriz. Ekmek alamıyoruz kahramanlık peşindeyiz” dedi.

‘MİLLİYETÇİLİK ÜZERİNDEN OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Mustafa Aslan (27), iktidarın kutuplaştırma üzerinden bir seçim hazırlığına girdiğini ve muhalefetin de bu konuda sessiz kalmasının Kürt sorunu noktasındaki tutumunu ortaya koyduğunu belirterek, “Bu Kürtlere karşı uygulanan yeni bir politika değil yüz yıldır devam eden ve kendi milliyetçi tabanında işe yarıyor. Milliyetçilik üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Çünkü Kürtler iktidarın üstünü çizdi, şimdi milliyetçiliğe oynuyor. Buradan sonuç alamayacak, operasyonla birlikte kriz de büyüyecek. Çıkıp operasyon harcamalarını açıklasın herkes topa tutar. Nereden çıktı şimdi operasyon? Kim Türkiye’yi işgal etti de haberimiz yok? Kimse çıkıp demiyor ne işimiz var Suriye’de, herkes sessiz. O zaman aç kaldığında da açım demesin” dedi.

"HER ŞEYİN FİYATI UÇACAK, İDARE EDİN DİYECEKLER"

Eren Ali Asiltürk (24) yapılacak operasyonla krizin daha derinleşeceğini ve halkın yaşayamayacak duruma geleceğini ifade ederek, “Yağı, mazotu düşüremiyorlar, operasyon yapıyorlar. Seçime hazırlık bu, biliyoruz, kimse ‘vatan, millet’ demesin. İnsanlar aç ama  Suriye’de ne işimiz var demiyor. Konu Kürtler olunca herkes sessiz kalıyor. Kürtler olmasa

bu ülkede kimsenin seçim kampanyası yok, durum bu kadar kötü. Kürtlerle ne alıp veremediğiniz var? Dün kardeştik, bu gün ne oldu? Ne olursa olsun seçimi kaybedecekler” dedi.

"İŞ, HUZUR İSTİYORUZ, SAVAŞ DEĞİL"

İsmail Tekin, “Bu ülkede hiçbir şey değişmez, her yıl aynı şeyleri konuşuyoruz. Her gelen aynı hikayeyi anlatıyor, biz de ‘tamam’ diyoruz. Suriye’ye girince domatesin fiyatı mı düşecek? Un fiyatı mı düşecek? Geçinemiyoruz, sokakta nefes alamıyoruz geçimi düşünmekten. Bizim sorunumuz iş, huzur; bunları istiyoruz, savaş istemiyoruz. Suriye’ye girecek her şeyin fiyatı uçacak sonra diyecekler savaştayız idare edin. Bunlar geldi başımıza oldu” dedi.

https://www.evrensel.net/

 

 

Hits: 3480