AKP istedi, kelepçeler çıktı

~ 13.11.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Manisa’daki ‘paralel devlet yapılanması’ operasyonunda başörtülü kadınların kelepçelenmesi uygulamasından, olayın AKP’ye olumsuz yansıması üzerine dün vazgeçildi. Sağlık kontrolüne sevk edilen şüphelilerin, başörtülü oldukları için kelepçesiz götürüldükleri görüldü. Muhafazakâr kesimden gelen tepkiler üzerine sadece kadınlara değil, erkeklere de kelepçe takılmadığı görüldü.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü ’paralel devlet yapılanması’ iddiası ve ’Fethullahçı Terör Örgütü’ (FETÖ) soruşturması kapsamında, önceki gün de aranan dokuz kişi arasında bulunan R.K. isimli kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında sekiz şüphelinin daha arandığı kaydedildi. operasyonda, aralarında doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi çeşitli meslek gruplarından kişilerin bulunduğu 26 kişi daha önce gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılardan, bir bankada özel güvenlik görevlisi M.H.E. ile aynı yerde operasyon sorumlusu K.E., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Böylelikle gözaltı sayısı 27’den 25’e düştü.

Valilikten skandal ifade
Zanlıların Cemaat’in çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla aldığı himmet ve kurban yardımlarını toplayıp, elde edilen diğer gelirlerle Amerika’daki hesaplara aktardığı öne sürülüyor. Manisa’da toplanan paranın 20 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor.
Geçen salı düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu zanlılara kelepçe takılması gündem olmuştu. Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren açığa alınırken, Valilik de “Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır” demişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da inceleme başlatılması talimatı vermişti.

Birçok yurttaş ise, çeşitli gerekçelerle gözaltına alınan muhalif isimlerin çok daha sert şekilde, üstelik çoğu kez ters kelepçelenmesine tepki gösterilmemesini, bu konuda resmi bir işlem yapılmamasını eleştirdi. Benzer şekilde Valilik açıklaması da ayrımcılığı kanıtlar nitelikte olduğu için tepki topladı.

‘AKP’yi gölgeliyor’
Öte yandan, uygulamayı haksız bulduğunu belirten eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “AK Parti’nin son seçim başarısını, hukuksuz uygulamalarla gölgelemek isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğini düşünüyorum. Umuyor ve inanıyorum ki partimiz, bu sinsi planın farkında ve bu oyunu bozacak ferasettedir” dedi.
Arınç, Davutoğlu’na soruşturma açılması konusunda verdiği talimattan dolayı teşekkür de etti.

 

http://www.birgun.net/haber-detay/akp-istedi-kelepceler-cikti-94979.html

Hits: 846