İzmir merkezli 18 ilde 'cemaat'e operasyon: 40 kişi gözaltında

~ 03.11.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında bürokrat ve polislerin de olduğu 40 kişi gözaltına alındı, 20 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı.               

Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde aralarında polis memuru ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu 40 kişi gözaltına alındı. 20 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi.               

Gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılar arasında, "Paralel Devlet Yapılanması" mensuplarının da bulunduğu  belirtildi.              

Zanlıların, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasıyla ilgili soruşturmayı yürütürken kanuni yetkileri dışına çıktığı iddia edildi.

 

Cumhuriyet

Hits: 810