EĞİL EY KAFİR!

~ 02.11.2015, Av. Abdurrahman BAYRAMOĞLU ~

 

Seçimden önce “Kafiri sevindirme.” diye başlık atan gazetelerin seçimden sonra “Eğil ey Kafir.” başlığı atmalarını bekliyorum. Biri millete tokat atan karikatürle çıkmış. Zayıf buldum doğrusu.

Seçim sonuçlarıyla ilgili görüşümü baştan söyleyeyim. Egemenlik kayıtsız şartsız Sultan 1. Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Ara dönem (Cumhuriyet) sona ermiştir.

Bu mutlak gerçeği kabul ederek ve Sultan’ın mutlak egemenliğini kabul ederek, seçim sonuçlarının ortaya koyduğu bazı gerçeklerden söz etmek gerektiğini düşünüyorum.

İlk paragraftaki tespitin dışında bu seçim sonuçları, Türkiye toplumuyla ilgili bazı sosyolojik gerçekleri de biraz daha netleşmiştir.

Tüm çabalara karşın Türkiye toplumu Cumhuriyet fikrini kavrayamamış ve sahiplenmemiştir. Ya da Cumhuriyet topluma yabancı kalmıştır.

Henüz ilkel ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayamamış olan toplum, üst yapı kurumları ve modern çağın insan hakları meselesiyle kendisini asla ilişkilendirememiştir. “Yargının asıl işlevi yurttaşın hakkının korunmasıdır.” sözü o nedenle Türkiye toplumu için, emekli maaşına 100 TL. zam almak kadar bile anlamlı değildir.

Tüketime alıştırılan toplum, konforundan vazgeçmeyi göze alamamıştır. Karın tokluğuna karşılık olarak her türlü hukuksuzluğa ve yolsuzluğa göz yummuştur. İnandığı değerler uğruna direnmeyi göze alamamıştır. Ya da inancı böyle…

Yurttaş olmaktan gelen kolektif gücünün farkında olmayan toplumun içinde, güce boyun eğme ve giderek tapınma güdüsü hala çok güçlü bir duygu olarak yaşamaktadır. Astığı astık, kestiği kestik liderler hala en çok benimsenen lider figürüdür. “Devlete karşı geleni sallandıracaksın.” anlayışı yasalara saygı anlayışından daha popülerdir bu toplumda.

En stabil seçmen CHP’dedir. Nedeni hakkında herhangi bir fikrim yok. Yani her dört kişiden birinin ne söylediği ve ne vaat ettiği belli olmayan, CHP’ye hala yalnızca adından dolayı oy veriyor olması hakkında herhangi bir fikrim yok.

Kabul etmek gerekir ki Türkiye toplumunun ezici çoğunluğu, başımıza gelen her kötülüğün dinden uzaklaşmamızdan kaynaklandığına inanıyor. Kadınlar saçlarını örttükçe şeytan bizden uzak duracaktır. “Ya Allah Bismillah, Allahuekber.” tezahüratını sürdürürsek milli takım Dünya şampiyonu olacaktır inşallah.

***

Yıl 2015. 1 Kasım, Kasımın 1’i…

“Eğil ey Kafir…”

 

 

 

Av. Abdurrahman BAYRAMOĞLU | Tüm Yazıları
Hits: 1641