AKP'liler Atatürk Anıtı'na Tayyip posteri astı

~ 02.11.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
AKP 1 Kasım Seçimi'nde yeniden tek başına iktidar olurken, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'de de oy oranını 5 puan artırdı.

Akşam saatlerinde yüzlerce AKP’li seçim galibiyetini sokaklara ve meydanlara çıkarak kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan AKP’liler, Atatürk Anıtı’nın üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posterini astı. Kalabalığa konuşan AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Artık ülkemize şehit gelmeyecek” dedi.

Foto: SÖZCÜ

AKP OYUNU 5 PUAN ARTIRDI

Meclise toplam 26 vekil gönderen İzmir’de 3.106.280 seçmenden 2.708.096’sı sandığa giderken 2.698.765 oy geçerli sayıldı. Buna göre katılım oranı da yüzde 88 olarak şekillendi. İzmir’de 1 Kasım sonuçlarında 7 Haziran’a oranla büyük değişim yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi birinciliğini 7 Haziran’a benzer oranla korurken, AKP yıllardır zorlandığı İzmir’de oylarını yüzde 5 dolayında artırmayı başardı. Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi kentte seçimin kaybeden iki partisi oldu.

Foto: SÖZCÜ

HDP EMANET OYLARI KAYBETTİ

İzmir genelinde 7 Haziran’da yüzde 45.41 oranında oy alan CHP, bu yüzde 46.2′yle ipi göğüslerken, AKP oy oranını yüzde 26.21′den yüzde 31.5′e çıkardı. MHP yüzde 13.71′den yüzde 11.3′e gerilerken, HDP de yüzde 10.32′den yüzde 8.8′e düştü.

MHP İKİ VEKİL YİTİRDİ

Mevcut oy oranlarıyla vekil sayısında tek kayıp yaşayan parti MHP oldu. 7 Haziran’da 2 bölgede 2 vekil çıkaran MHP bu kez 2 bölgede 2 vekil kaybetti. 1 Kasım seçimleri sonunda İzmir’de CHP’den 14, AKP’den 8, MHP ile HDP’den de 2’şer milletvekili seçildi.

BİNALİ YILDIRIM’DAN ÜLKÜCÜLERE TEŞEKKÜR

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım partisinin il başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Konuşmasına “Yüze vurur ifadesi AK Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi” diyerek başlayan Yıldırım, milletin Osmanlı tokadı vurduğunu söyledi. Yıldırım, “Devlete, millete kumpas kuranlar bir kez daha dersini almıştır. Paraleli de almıştır, çaprazı da almıştır, yamuğu da almıştır” diye konuştu. Yıldırım, partisinin MHP tabanından gördüğü desteğe teşekkür ederek, “milliyetçi, ülkücü vatandaşlarımız Türkiye’nin terörle mücadele hareketine destek vermişlerdir ve güçlerini verdikleri oylarla göstermişlerdir” dedi.

AKP’Lİ DELİCAN : ARTIK ŞEHİT GELMEYECEK

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce AKP’li seçim müzikleri eşliğinde meşale yaktı, slogan attı. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, burada kalabalığa konuşma yaptı. Delican, “Bugün büyük bir zafer yaşadık hepinize helal olsun. Artık karanlık tabloya son. Artık onun bunun kapısına gitmeye gerek yok. Yarın sabah yepyeni bir Türkiye’ye uyanıyoruz. Artık ülkemize şehit gelmeyecek” dedi.

CHP İL BAŞKANI : ÇOK MUTLUYUM

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP’nin İzmir ve Türkiye’de başarı sağladığını iddia ederek “Çok mutluyum” dedi. Serter, “Türkiye genelinde oyumuzu bir tık arttırdık. İzmir genelinde yine açık ara birinciyiz. Son süreçte 12 vekilimiz vardı bu seçimle 14 vekille temsil ediyoruz. Çok mutluyum. İnşallah Türkiye güzel şeyler yaşar” dedi.

ÇAM : KILIÇDAROĞLU GEREKENİ YAPACAKTIR

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ciddi seçim bildirgeleriyle seçmenin karşısına çıktıklarını,  rahatlatacak, tatmin edecek çözümlerin bildirgede yeraldığını belirterek, “Buna rağmen neden daha fazla değil de yüzde 25′de çakılıp kalıyoruz? Şapkamızı önümüze koymamız, eteklerimizdeki taşları dökmemiz, inceleyip irdelememiz gerekir. Demek ki seçmene, kitlelere güven verebilme ile ilgili bir sorun var” dedi. Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile  ilgili ise “Kılıçdaroğlu’nun ömür boyu koltukta kalma, her seçim kaybettikten sonra yerinde oturma gibi bir düşüncesi olduğunu sanmadığını, önlerinde kurultay olduğunu belirterek “Genel Başkan tek tek değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

CHP’den Kemal Kılıçdaroğlu, Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel, Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, AK Parti’den Binali Yıldrım, Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Nükhet Hotar, İbrahim Turhan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, MHP’den Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, HDP’den de Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan.

İZMİR’DE PLAKASIZ ARAÇLAR DOLAŞTI

Öte yandan, bazı oy kullanma merkezlerinde görülen plakasız araçlar kuşku uyandırdı.  İzmir’in Menemen ve Konak İlçeleri’nde görülen plakasız otomobiller tartışma doğurdu. Konak’ın Gültepe  Şehit Halit Taş Ortaokulu bahçesinde kırmızı renkli plakasız bir aracı fark eden HDP’li seçim görevlileri, polise haber vererek aracın kontrol edilmesini istedi. Bu sırada oy kullanmak için okulda bulunduğunu belirten birisi aracın kendisine ait olduğunu söyledi. HDP’liler aracın tutanak tutularak okul bahçesinden çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine aracın sahibi ile HDP’liler arasında gerginlik yaşandı. Polis, araç sahibinin GBT’sini kontrol etti ve ruhsat üzerinden plakayı tespit etti. Daha sonra plakasız aracın sahibi okuldan ayrıldı.

 

 

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/akpliler-ataturk-anitina-tayyip-posteri-asti-975302/

Hits: 933