Akılları fikirleri Demirtaş'ta!

~ 19.10.2015, Nazım ALPMAN ~

Türkiye yaşamsal önemde bir seçime gidiyor. 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri önemi ile heyecanı 180 derecelik açı oluşturuyor. Geçen hafta toprağa verdiğimiz Gülşen Ülker Birdal’ı sonsuzluğa uğurlarken Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile karşılaşınca “daha seni tebrik bile edememiştim, yeni seçim geldi” dedim. Onun cevabı Türkiye’deki mevcut durumun özetiydi:

-Aman milletvekilliği mi yapabiliyoruz ki, cenaze milletvekili olduk!..

Daha sonra Akın Birdal’ın evinde HDP Adana Milletvekili Dr. Rıdvan Turan ile yan yana geldik. Ona da seçim çalışması yapabiliyor musunuz? diye sordum. O da benzer bir yanıt verdi:

-Morg, camii-cemevi, mezarlık, taziye evleri arasındaki trafiğe ancak yetişebiliyoruz!
Tabii bu durum özellikle HDP’li vekiller ve yöneticiler için geçerli… HDP’nin seçmen tabanı büyük bir taarruz altında.
• • •
AKP azınlık hükümetinin güvenlik güçleri Kürt coğrafyasını hallaç pamuğu gibi atıyor. Dağda ya da ovada önüne gelene yaylım ateşi açıyor. Bu ateş-serbest durumu siyasetin de en tepelerinden yönlendiriliyor. Gerek RTE, gerekse Ahmet Davutoğlu ağızlarını her açtıklarında, Selahattin Demirtaş’tan başlayıp HDP’den çıkıyorlar.

Bunun çok güçlü bir “veri tabanı” bulunuyor.

“Uzun yıllar ‘Kürtlerin asıl temsilcisi biziz çünkü daha fazla oy alıyoruz’ klişemiz altüst oldu. Şu anda Kürt seçmenin yüzde 57’si HDP’yi, destekliyor. AK Parti’yi ancak yüzde 31’i destekliyor.”
Yukarıdaki görüş AKP için araştırmalar yapan ANAR’ın genel müdürü İbrahim Uslu’ya ait… Geçen hafta yayınlanan Nokta Dergisi’nin kapak konusu olan “AKP Günlükleri” içinde yer alıyor.
Aynı görüş sahibi Uslu, sunumuna devam ederken “7 Haziran’da” diyor:
-En büyük düşüş, Doğu Anadolu’da oldu. Artık orada birinci parti HDP oldu!
AKP beyin takımının toplantısının tutanaklarında yeni seçmenlerin de HDP ile MHP’ye yöneldiği vurgulanıyor.
Eski Batman, Diyarbakır Valisi, eski başbakanlık müsteşarı ve içişleri bakanı Efkan Ala’nın tespitleri de yabana atılmayacak cinsten… Ala şöyle diyor:

“Biz çözüm süreci üzerinden PKK’la silah bıraktırıp onları siyasete kanalize etmeye gayret gösterirken; seçim stratejimizi HDP’yi barajın altında bırakmaya endeksledik. Bu şekilde kendi planlarımızla çelişmiş olduk!”
• • •

Okuduğunuz gibi AKP’nin bütün seçim çalışmaları HDP üzerine yoğunlaşıyor.
O ekipte yer alan Ömer Çelik bu düzgün ve AKP’nin çalışma çizgisine çok uyan metinler için “uydurma” dedi. Oysa kabul etseydi, kendileri için artı bir puan olabilirdi. AKP’li seçmenler şöyle diyebilirlerdi:
-Bizim partide hepten akıl fikirden kopmamış olanlar da varmış!
Çünkü özeleştiri yapılan konuların tamamı AKP’nin yumuşak karnını oluşturuyor:
-Başbakanın konuşmaları kimseye hitap etmiyor. Kesinlikle profesyonel konuşma dersleri alması gerekiyor.
Bu öneri de Pollmark’ın sahibi İbrahim Dalmış’tan geliyor.
Başbakan Davutoğlu daha sonra geometri derslerine de ihtiyacı olduğunu gösterdi ama bu o toplantı sırasında henüz ortaya çıkmamıştı. IŞİD için söylediği “aramızda 360 derece fark var” cümlesinin biz onunla alt alta üst üsteyiz anlamına geldiğini sosyal medya sayesinde öğrendi.
Görüldüğü üzere AKP’nin aklı fikri HDP ve Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ta!..

Nazım ALPMAN | Tüm Yazıları
Hits: 1143