AVUKATA SİLAHLI SALDIRI...

~ 15.10.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
Atatürk Bulvarı'nda ki bir binada meydana gelen olayda, avukat A.G., iddiaya göre, bürosunun bulunduğu katın koridorunda bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Avukat A.G.'yi tabancayla bacağından vuran saldırgan kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı avukat, ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

'AVUKATLAR CAN GÜVENLİĞİ TEHDİDİ ALTINDA GEZİYORSA NASIL BİR ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZI TEKRAR OTURUP DÜŞÜNMEMİZ LAZIM'

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, olay yerine gelerek polisten bilgi aldı. Kazan, meslektaşlarına yapılan saldırıyı lanetleyerek; "Meslektaşımız silahlı saldırıya uğruyor. Ayağından vurulmuş. Hayati tehlikesinin olmadığını biliyorum. Hiçbir tartışma olmadan kendisini koridorda görür görmez ateş etmiş. Bu işi kafasına koyarak ve bu işi planlayarak gelmiş. Meslektaşımıza çok geçmiş olsun diliyorum. Saldırıyı yapan çok talihsiz bir adam. Böyle bir saldırıyı lanetliyoruz. Bir avukata saldırmak demek o ülkenin huzuruna saldırmak demektir. Avukat yurttaşlarımızın hakkını, hukukunu temsil eder. Avukat hak arama güvencesidir. Toplumda avukatlar can güvenliği tehdidi altında geziyorsa nasıl bir ülkede yaşadığımızı tekrar oturup düşünmemiz lazım" dedi.

Kazan, saldırının takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

(CİHAN)

Hits: 841