08/10/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 08.10.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

1-         Ülkede çocuklar oyuncak yerine bomba ile oynuyor. 9 yaşındaki Hasan Yılmaz terörün kurbanlarından birisi. Üç çocuk yaralı.

2-         Sivas Müftülüğü, İşkur tarafından yürütülen toplum yararına çalışma programı kapsamında cami ve Kuran kurslarının temizliği için eleman talep etti. İşkur'un yürüttüğü program için 90 kişilik işe 2 bin 300 kişi başvurunca izdiham oluştu.

3-         Türkiye’de sosyal yardımlar ve sosyal harcamaların Milli Gelire oranı %12.5 iken bu oran Fransa’da %31.9, Almanya’da %25.8 İngiltere’de %21.7

4-         1 Kasım seçimi için yapılan simülasyonlara göre, seçimlerde AKP ve CHP tabanı ve MHP ile HDP tabanı arasında oy geçişinin olmadığı ortaya çıktı. Buna karşın on seçim bölgesinde (artı)1600 ile (eksi) 2300 oy arasında bir değişim halinde AKP nin beş milletvekilliğini kaybetme veya kazanma potansiyeline sahip olduğu belirlendi. On seçim bölgesinde MHP için bu aralık (artı) 1300 ile (eksi) 1400 oy olarak hesaplanıyor. Seçimlerde bilinçli seçmene büyük görev düştüğü anlaşılıyor.

5-         Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, sonraki düğmeler doğru iliklenemez. Türkiye’nin Suriye politikasındaki yanlış başlangıç ve yapılan vahim hatalar, daha sonraki hamlelerinin de yanlışlığına neden oldu.

Rusya’nın Suriye sorununa müdahil olması İktidarın yaptığı hataların daha kolay görünmesini sağladı. Suriye sorununda Türkiye sürekli itibar kaybeden bir konuma geldi. Güney sınırımız büyük devletler tarafından kuşatıldı. Sadece askeri değil, siyasal, ekonomik, insani, psikolojik birçok sorunun derinliğine yaşanacağı anlaşıldı. Bu kış doğalgaz akışı durabilir. Türkiye için Suriye sorununda yaşanacak en hafif sonuç, Türkiye ABD nin korunmasına daha çok muhtaç hale gelmesi olarak gözüküyor.

6-         Digitürk A.Ş., halkın haber alma özgürlüğüne doğrudan saldırı niteliğinde bir karar alarak, Samanyolu grubuna ait 7 tv kanalını yayından kaldırdı.

7-         Tiyatrolar 2015 / 2016 sezonunu açtılar.

8-         Böyle bir ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor.RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

Av. Başar YALTI

 

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 896