25/09/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 25.09.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

1- Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere başbakan ve diğer yetkililer güvenlik nedeniyle sandıkların taşınmasından söz etmeye başladılar. Hatta RTE, Cizre dışındaki yerlerden de benzer taleplerin geleceğini söyledi. Seçim kurullarının ve YSK nın Cumhurbaşkanının bu açıklamasını bir talimat gibi algılamaları yüksek olasılıktır. 

Bu durumda T.C. devleti, toprakları üzerindeki belli bölgelerde, koyduğu kural ve yasaları uygulatma gücüne sahip olmadığını kabullenmiş demektir. Bunun anlamı ise çok açıktır!...

2- Rusya'ya günübirlik ziyarette bulunan RTE nin Putin'i ikna edemediği, ama kendisinin ikna olarak geri döndüğü, Suriye konusunda yaptığı açıklamadan anlaşıldı. 

3- Kurban kesilmesiyle ilgili ilkel görüntüler önceki yılları aratmadı. 

4- Hac sırasında 750 den fazla kişinin ölmesi, Suudi Arabistan'ın ve Vahabi anlayışının sorgulanmasına yaradı. Bunca ölümün organizasyon beceriksizliğinden kaynaklandığı anlaşıldı.

5- Son 13 yılda suç işleme oranı iki kat, fuhuş 3 kat, kadın cinayetleri 1400 kat arttı. 

6- Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Atatürk heykelini tartışmaya açarak "bardak" kafalı olduğunu gösterdi. Rize, Cumhuriyet karşıtlığının ve gericiliğin başkenti olmaya özeniyor. 

7- " Görüntüye bakın: Islam dünyasının her tarafı yaşanılmayacak, kaçınılması gereken bir cehennem... Batı ise kavuşmak için ölümün bile göze alınabildiği bir cennet...
Maalesef zihinlere kazılık görüntü böyle..." Fehmi Koru 

8- Böyle bir ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor.

 

Av. Başar YALTI

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 846