23/09/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 23.09.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

1- Bu aralar IŞID ile ilgili pek haber duyulmuyor. Yoksa ISID devletleşme yolunda hayli yol aldı da bizlerden mi saklanıyor!

2- Anayasaya açıkça aykırı hale dönüşen bir hükümet tarafından yönetiliyor ve seçime götürülüyoruz.

3- Güvenlik bahane edilerek taşımalı seçim sandığı uygulamasına imkan yaratmak, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Yasaya açıkça aykırıdır.

4- Nasıl ki karakteri gereği AKP'nin demokrasi ile ilgisinin olmadığı, olamayacağı geç de olsa anlaşıldı ise, MHP nin de Türkiye nin demokratikleşmesiyle ilgili bir kaygısının olmadığı görülmelidir.

5- Türkiye'de nüfus sayımı sonuçlarıyla seçmen listeleri arasında ciddiye alınması gereken uyumsuzluk bulunmaktadır. AKP nin 7 Haziran seçiminde küçük sayılarla milletvekili çıkaramadığı yerlerde, 1 Kasım seçiminde seçmen listeleri dikkatle izlenmelidir.

6- Hukuk sisteminin her alandaki arızaları artarak sürüyor. İzmir'de, 94 kişi hakkında, Gezi olayları ile ilgili olarak 2 yıl sonra dava açıldı. İddianame ise çok kısa. Demek ki savcı da açtığı davaya inanmıyor.

Avukatlar yine yerlerde sürükleniyor. Bir kadın avukata ters kelepçe takıldı. 27 baro bu olayı yayınladıkları bir bildiriyle kınadılar.

7- Türkiye İstatistik Kurumu, bir tür sahtekarlık sayılacak yöntemle, soru şeklini değiştirerek gerçeğe aykırı veriler elde ettiğini itiraf etti.

8- Bu ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adamın yönetimi devam ediyor.

 

Av. Başar YALTI

 

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 847