19/09/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 19.09.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

1- Türkiye'den son sekiz ayda 44.8 milyar dolar sermaye çıkışı oldu.

2- Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması verilerine göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 45,9 oldu. En düşük %20 lik dilimin payı ise 6.2 oldu. Nüfusun yüzde 15’i yoksulluk sınırının altında kaldı. Okur-yazar olmayanların yüzde 27,7’si, üniversite mezunlarının ise yüzde 1,3’ü yoksul. Maddi yoksunluk yaşayanların oranı yüzde 29,4 oldu.

3- Örtülü ödenek harcamaları korkunç boyutlara ulaştı. Bunda, cumhurbaşkanının seçim propagandası harcamalarının etkisinin büyük olduğu biliniyor.

4- Seçim heyecanı başlıyor. Milletvekili listeleri YSK verildi. Bir gün önce söylenenlerin bir gün sonra unutulduğu döneme girildi. Seçim ve siyasi partilerle ilgili bütün anti demokratik mevzuat aynen varlığını koruyor. %10 barajı hâlâ yürürlükte.

5- Türk Hava Kuvvetleri kendi ülkesini, Tunceli Ovacık'ı bombaladı. Hangi gerekçeyle olursa olsun hava kuvvetlerinin kendi ülkesinin topraklarını bombalaması çok ciddiye alınması ve üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Umalım haber yanlış çıksın. Dikkatinize sunarım.

6- İç savaşın ne denli korkunç bir şey olduğunu, Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramı görüp somut olarak yaşıyoruz. Siyasal iktidarın patronu ve terör örgütü kendi çıkarı için ülkeyi bu noktaya sürüklemek isteyebilir. Dikkatinize sunarım. ...

7- "Antifaşizm ve antikapitalizm ile beslenmeyen emperyalizm karşıtlığının içi ne kadar boşsa, emperyalizme karşı mücadelede kafası açık olmayan toplumsal-siyasal hareketlerin de sol açısından hiçbir inandırıcılığı yoktur."

8- Bu ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor

 

Av. Başar Yaltı

 

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 879