İlhan Cihaner davasında sona gelindi

~ 03.10.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
Yargıtay 11. Ceza Dairesinde, Erzincan eski Başsavcısı CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada sona gelindi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, irticayla mücadele eylem planını Erzincan'da hayata geçirmeye çalışmakla suçlanan İlhan Cihaner hakkındaki kararını 13 Kasım'da açıklayacak.

CNN Türk’ün haberine göre , Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davada gizli tanıkların dinlenilip dinlenmeyeceği de tartışıldı. Savcılık mütalaasında Erzincan kod isimli tanığın dinlenmesini talep etti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi gizli tanıkların dinlenmesinin davayı sonuçlanıncaya kadar uzatacağı gerekçesiyle bu talebi reddetti ve esas hakkındaki mütalaasını vermesi için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Ergenekon terör örgütü üyeliği, evrakta sahtecilik ve tehdit suçlarından yargılanan CHP milletvekili İlhan Cihaner hakkındaki son sözünü 13 Kasım'da söyleyecek.

 

http://www.radikal.com.tr/turkiye/ilhan_cihaner_davasinda_sona_gelindi-1444126

Hits: 999