İşte AKP'nin 'İNŞALLAH'I yasaklatma talebinin belgesi

~ 29.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP'nin 1 Kasım seçimlerinde kullanmak üzere hazırlatttığı ‘Bismillah’ şarkısıyla ilgili tartışmalar sürüyor...

İŞTE AKP'NİN 'İNŞALLAH'I YASAKLATMA TALEBİNİN BELGESİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dini siyasete alet ettiği ve yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle YSK'ya şarkının seçim çalışmalarında kullanılmasının yasaklanması başvurusu yapmıştı. 

YSK'nın başvurusuyu haklı görmesi ve şarkının kullanımının yasaklanması üzerine haksız eleştirilere ve sözlü saldırılara hedef olduğunu açıklayan Tanal, AKP'nin de yaptığı benzer bir başvuruyu ve YSK'nın o başvuruya verdiği yanıtı ortaya çıkardı. 

Karşı Gazete'ye konuşan Tanal, "2009 yılında da AKP'den ayrılarak Şanlıurfa'da  bağımsız aday olan Eşref Fakıbaba'nın "Tamam inşallah" sloganının yasaklatılması için AKP aynı gerekçelere YSK'ya başvurmuştu." dedi. 

AKP'nin de kendi çıkarları söz konusu olduğunda  benzer başvuru yaptığını fakat kendi işine gelince dini argümanları kullanmaktan çekinmediğini vurgulayan Tanal, AKP'nin 2009’da yaptığı başvurunun  din istismarının açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Tanal şöyle konuştu:

  "AKP KENDİ İŞİNE GELİNCE ŞİKAYET EDİYOR"


”Bunlar üç kağıtçı... Bu karar, din istismarının açık belgesidir. Siyasi Partiler Yasası, Anayasa YSK'nın genelgeleri var. Hepsinde 'dini, bayrağı istismar etmek yasaktır' deniliyor.  AKP işine gelince şikayet edip, işine gelince kendisi bunları kullanmaya çalışıyor... İşte ortaya çıktı, 2009`da AKP 'inşallah' için aynı gerekçeyle itiraz etmiş.  Kendisine gelince başvuru yapılabiliyor yani... Bu karar din istismarının, iki yüzlülüğün, sahtekarlığın belgesidir. ”

TANAL'IN BAŞVURUSU'NU KABUL EDEN YSK, AKP'Yİ REDDETMİŞ!

AKP'nin Fakıbaba'nın 'İNŞALLAH' sloganının yasaklanması için yaptığı başvuruyu, YSK reddetmiş.

İŞTE YSK'NIN O KARARI





karsigazete.com.tr | Burcu Oral Evren

 

Hits: 810