Evdeki mobbing boşanma nedeni

~ 25.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

İzmir'de mahkeme, birlikte kafeterya işlettiği kocasının evde ve işyerinde mobbingine maruz kalan kadının boşanmasına ve 165 bin lira tazminat almasına karar verdi.

İzmir'de 38 yaşındaki kadın, birlikte kafeterya işlettiği eşinin evde ve işyerinde kendisine mobbing uyguladığı iddiasıyla boşanma davası açıp 1 milyon TL tazminat istedi. Çifti boşayan mahkeme, kocasının genç kadına 165 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. İzmir Aile Mahkemesi'ne başvuran Narin M., 10 yıl önce bir şirkette çalışırken tanıştığı Nihat M. ile evlendiğini anlattı. İşinden ayrılıp eşinin de desteğiyle Bornova'da bir kafeterya açtığını, ardından eşi de işten ayrılınca kafeteryayı birlikte işletmeye başladıklarını belirten genç kadın, daha başarılı olduğu için kocasının kendisini kıskandığını öne sürdü. Narin M., yıllarca kafeteryadaki personelin yanında kendisine ağır sözler söyleyen eşinin, işyerine gelmemesi için mobbing uygulamaya çalıştığını iddia etti. Evliliğini riske atmamak için bir süre işyerine gitmediğini öne süren Narin M., eşinin bu kez mobbingi eve taşıdığını anlattı. 

 

WHATSAPP DELİL OLDU 

Boşanmak istediğini belirten kadın, WhatsApp mesajlarını delil gösterip, 500 bini maddi, 500 bini de manevi olmak üzere bir milyon lira tazminat istedi. Mahkeme, Nihat M.'nin eşine evde ve işyerinde baskı uyguladığını, bu baskının da evlilik birliğinin yok olmasına neden olduğunu belirterek çiftin boşanmasına ve mobbingci kocanın genç ka dına 165 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Genç kadının avukatı Aykut Dikencik "Kadın baskıya uğrarsa sadece boşanma davası değil, manevi tazminat talep etme hakkı da vardır" dedi. 

 

MOBBİNG NEDİR?

İşyerlerinde, okullarda vb. topluluklar içinde belirli bir kişiyi hedef alıp, çalışmalarını sistemli bir biçimde engelleyip huzursuz olmasına yol açarak yıldırma, dışlama, gözden düşürme...



http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/09/11/evdeki-mobbing-bosanma-nedeni

Hits: 1438