Gültekin Avcı için hakim kararını verdi.

~ 21.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Bugün yazarı eski savcı Gültekin Avcı tutuklandı
Bugün Gazetesi yazarı ve tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatlığını yapan Gültekin Avcı yazdığı 7 adet köşe yazısı delil gösterilerek 'Darbe' ve 'Terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla tutuklandı. Öte yandan Avcı ile aynı operasyonda gözaltına alınan 6 polisin 3'ü için de tutuklama kararı verildi.

Bugün Gazetesi yazarı ve tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatlığını yapan Gültekin Avcı ile aynı operasyonda gözaltına alınan 6 polis tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Gazeteci ve eski savcı Gültekin Avcı'yı köşe yazısından dolayı tutukladı. Avcı ile birlikte 3 Emniyet mensubu da tutuklandı.

İFADESİ ALINMADAN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 18 Eylül Cuma günü gözaltına alınan Gültekin Avcı ve 7 polis, aynı gün İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilmişti. Polislerden 1'i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Avcı ve 6 polis ise emniyetteki işlemlerinin ardından "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.


NÖBETÇİ HAKİM, GÜLTEKİN AVCI İLE HUSUMETLİ


Geçen günlerde, Gültekin Avcı'nın bir köşe yazısından dolayı İstanbul Adliyesi'ndeki 6 sulh ceza hakiminin kendisine dava açtığını hatırlatan Duran, "Bugün de o hakimlerden 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı'nın nöbetçi olduğunu öğrendik. Gültekin Avcı'yla aralarında dava nedeniyle bir husumet bulunmaktadır. Bu Hakim Bey'in aradaki husumet nedeniyle şikayette bulunduğu bir kişi Gültekin Bey. Adil, doğru ve tarafsız karar vermesi beklenemez. Ceza Muhakemesi Kanunu, bu durumda reddihakim müessesini düzenlemiştir. Sanık veya şüpheli önyargılarla, duygusal sebeplerle tutuklanır diye. Şayet Durmuş Karaçalı, Gültekin Avcı'nın sorgusuna bakacak olursa, biz bu nedenle redddihakim talebinde bulunacağız." dedi.

http://www.rotahaber.com/gundem/bugun-yazari-eski-savci-gultekin-avci-tutuklandi-h556298.html

Hits: 932