Çarşı Davasında Savcı Sanıkların Beraatini İstedi

~ 11.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada mütalaasını açıkladı ve Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın darbeye teşebbüs suçundan beraatini istedi.

Beşiktaş'ın taraftar grubu "Çarşı" üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla açılan davada mütalaa açıklandı. Savcılık, tüm sanıklar hakkında "darbeye teşebbüs"ten beraat istedi.

HÜKÜMETİ ORTADAN KALDIRMAYA TEŞEBBÜS SUÇU

Tüm sanıklar hakkında " Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan dava açıldığı belirtilen mütalaada, sanıkların Taksim Gezi Parkı Projesi'ne karşı düzenlenen gösterilere katıldığı, İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'ni işgal etmek isteyerek sürdürdükleri eylemlerle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmaz hale getirmeye çalıştıklarının iddia edildiği belirtildi.

BERAATLERİ TALEP EDİLDİ

Mütalaada, "Sanıkların atılı suçu uygun vasıtalarla işleyerek amaca ulaşmaya yetecek plan ve organizasyon dahilinde görev paylaşımlı, hiyerarşik yapıda bir eylem şeması ve birbirleriyle önceden tasarlanan şekilde hareket ettiklerine dair suçun maddi ve sanıkların kastlarının bu suça yöneldiğine dair de manevi unsurları oluşturmaya yeterli kesin ve somut olgular bulunmadığından" beraatlerine karar verilmesi istendi.

 

 

http://www.sondakika.com/haber/haber-besiktas-in-taraftar-grubu-carsi-uyelerinin-de-7679790/


Hits: 1115