Cumhurbaşkanına hakaret davasında şaşırtan karar!

~ 10.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Mahkeme, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Erkan K.'ya elektronik kelepçeli ev hapsi cezası vererek tarihi bir karara imza attı.

Edirne’nin İpsala İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya sitesinde hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Erken K., mahkeme tarafından çok ilginç bir cezaya çarptırıldı. Mahkeme tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, savcılık itirazının ardından bu seferde elektronik kelepçeli ev hapsine çarptırıldı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI AMA…
Yazısında Dağlıca kırsalında şehit edilen askerler içinin kan ağladığını belirten Erkan K.’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır ifadelerle hakaret ettiği öne sürüldü. İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekiplerince savcılık talimatı üzerine gözaltına alınan Erkan K., çıkarıldığı mahkemece denetimli serbest kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

İTİRAZ EDİLDİ KELEPÇELİ CEZA ALDI
Savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Erkan K., bu kez de tutuklama istemiyle çıkarıldığı Edirne Sulh Ceza Mahkemesi tarafından denetimli serbestlik kapsamında süresiz olarak elektronik kelepçe ile ev hapsi cezası verildi. İpsala’da oturduğu evine getirilen Erkan K.’nın bileğine elektronik kelepçe takıldı ve evden çıkmaması gerektiği, elektronik ortamda izlendiği ifade edildi. 

“ELEKTRONİK KELEPÇE CEZA ALAN KİŞİLERİN İNFAZINDA KULLANILIR”
Elektronik kelepçenin ceza alan kişilerin infazında kullanıldığı için karara çok şaşırdığını anlatan Erkan K., “Mahkeme serbest kaldığı olayla ilgili itiraz üzerine bu kez de elektronik kelepçe ile ev hapsi verdi. Kararı duyduğumda çok şaşırdım. Şimdi bütün gün evimde televizyon izleyerek vakit geçiriyorum. Şaşkınım, böyle bir ceza beklemiyordum. İşe gidip para kazanmam gerek ama gidemiyorum. Seslendirme ve reklam çekimlerim vardı, evden çıkamıyorum” dedi.

“AMACIM ŞÖHRET OLMAK DEĞİL”
Facebook üzerindeki hakaret içerikli yazıyı kaldırdığı görülen Erkan K., mahkemeden serbest bırakıldığını yeniden bir yazı paylaşarak, “Ben geldim arkadaşlar. Yazdığım bir yazı nedeniyle gözaltına alındım bir gece emniyette gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığım mahkemece ifadem alınıp serbest bırakıldım. Gözaltı süresinde güzel ülkemin birçok yerinden destek gördüm ve görmeye devam ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, bu kadar ilgi ve destek göreceğimi beklemiyordum. Amacım şöhret olmak değildi, asla da böyle bir düşünce içinde de olmadım, belki yaptığım hoş bir şey değildi. Seversin veya sevmezsin ancak kim olursa olsun hakaret etme lüksüne sahip değilsin. Oldu bir kere, keşke olmasaydı. Selam ve sevgilerimle” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sözcü

Hits: 1111