Erdoğan'ın şikayetçi olduğu Musa Kart'tan tarihi savunma

~ 08.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti nedeniyle çizerimiz Musa Kart’a “Son balkon konuşması” karikatürü nedeniyle soruşturma başlattı. Savcılığa ifade veren Kart, "Sallandırın üç karikatüristi, memleket huzur bulsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in suç duyurusu dilekçesinde pek çok yerde söz konusu çizimden haber olarak bahsetti.

Savcılığa ifade veren Kart, “Fırat’ın doğusunda kaybolan koyundan sorumluyum diyebilen siyasiler, çocuklarımızın kayıp giden hayatlarından da sorumludurlar” dedi.

Çizer Kart, sorunlara çok boyutlu, yaratıcı ve kucaklayıcı yaklaşımlarla çözümlerin bulunabileceğini vurgulayarak, “Ama ne yazık ki onlar şimdi karikatüristleri susturmakla meşguller” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karikatüristleri “toplum içinde yanlış kanılar oluşturmaya çalışmakla” suçladığını kaydeden Kart, “Belki de burası insanların güven içinde ve mutlu yaşadığı bir ülkeydi de biz bilmiyoruz. Öyle ise peşpeşe açılan soruşturmalarla vakit kaybedilmesin. Sallandırın üç karikatüristi, memleket huzur bulsun” ifadelerini kullandı.


TALİPOĞLU DA İFADE VERDİ

Bu arada, gazeteci Tayfun Talipoğlu da “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla şüpheli olarak ifade verdi.  Yurt Gazetesi’nde yayınlanan “Yeseniz de yemeseniz de” başlıklı yazısı nedeniyle ifade veren Talipoğlu, suçlamayı kabul etmedi, şikayete konu yazının siyasilere yönelik eleştiri mahiyetinde olduğunu belirtti.

Baydar da ifade verdi

Gazeteci yazar Yavuz Baydar da Bugün Gazetesi’nde yayınlanan “Tek hedef var artık sorunlu iktidarı uzattıkça uzatmak” ve “Değişmiştir derken sistemi çökertmek ancak böyle olur” yazıları nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan ifade verdi.

Baydar ifadesinde, gazetecilerin görevinin yürütme organının icraatlarını eleştirmek olduğunu belirtti.

Baydar, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerin verdiği yükümlülükler çerçevesinde eleştiri hakkını kullandığını kaydederek, “Yazının yazıldığı günlerde siyasi gündem Cumhurbaşkanı’nın dile getirdiği ‘Türkiye’de sistem fiilen değişmiştir’ mealindeki ve seçimlere yönelik beklentilerle ilgili çağrısıydı. Ben de bu tartışmada kamuoyunun önemli bir kesiminin kaygısını dile getirdim. Nitekim Hürriyet Gazetesi’ne yönelik saldırılar, ülkenin asayişindeki bozulmalar benim dile getirmiş olduğum eleştirilerin haklı olduğunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.



http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/363957/Erdogan_in_sikayetci_oldugu_Musa_Kart_tan_tarihi_savunma.html

Hits: 1082