Prof. Dr. Metin Feyzioğlu; BU MİLLET BU VATAN İÇİN ARTIK YAŞAMAK İSTİYOR!

~ 25.08.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hükümeti ağır bir dille eleştiren Feyzioğlu; "Öfkelendirmek pahasına soralım yine de: Bu şehitlerin hesabını kim verecek?" diye sordu.

Prof. Dr. Feyzioğlu'nun açıklamalarının tamamı şöyle; 

"Mayınlar, yollara çok uzun süre önce yerleştirilmiş. Bombalar, silahlar çok uzun süre önce temin edilmiş. Hangi hücrenin hangi eylemi nerede yapacağı çok uzun süre önce belirlenmiş. Meşruiyet sağlayacak dış ülke bağlantıları çok uzun süre önce sağlama alınmış.


Peki; bu süre zarfında hükümet ne yapmış?

Ordunun, emniyetin ve dış işlerinin yetişmiş kadrolarını önce cemaatçi değil diye, sonra cemaatçi diye yok etmiş. Esad'ı devirmek takıntısıyla, Suriye'de örgütün serpilip büyüyeceği geniş bir alanın oluşmasını sağlamış. Terör örgütü ile müzakere yaparken, gözlerini kapamış ve derin derin uyumuş.


Askerimize polisimize, hiç ayrım yapmadan sivil halka karşı ölüm kusacak bütün hazırlıklar yapılırken hükümet, çatışmasızlık bozulmasın, seçimler tehlikeye girmesin diye alan hakimiyetini örgüte terk etmiş. Çatışmasızlık süreci, hükümetin sımsıkı kapanmış gözleri önünde PKK'nın topyekun kalkışması için verimli bir hazırlık dönemine dönüşmüş.

Şimdi kükrediğine bakmayın erken seçim vesilesiyle. Varsa bir sebebi bu pek yüksek seslerin, "teröristler bütün bu hazırlıkları yaparken siz ne yapıyordunuz" sorusunu sormayalım diye!


Öfkelendirmek pahasına soralım yine de: Bu şehitlerin hesabını kim verecek?


Efendim? Şehitler üzerinden siyaset yapmayın mı dediniz? Doğru mu duydum? Şehit cenazelerinde elinde mikrofon siyaset yapan liderinize söyleyin bunu. Hamaset edebiyatını da kendinize saklayın, başkalarının evlatları üzerinden nutuk atmayın.
Bu millet bu vatan için gerekirse elbette canını da verir. Verir vermesine de, BU MİLLET BU VATAN İÇİN ARTIK YAŞAMAK istiyor. 
Bugün de şehitlerimiz var. Bugün de kaç ailenin ocağı söndü. Ailelere sabırlar, şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu

(Hukukihaber.net)

Hits: 1049