Yamyamlıkla savaş...

~ 22.08.2015, Hakan Gülseven ~

Türkiye iç savaşın ön günlerini yaşıyor. Köyler, şehirler taranıyor, ne için savaştığını bilmeyen gencecik insanlar ölüyor, ocaklar sönüyor... Bugün savaş çığlıkları atanlara kötü bir haberijm var: Emin olun, bu iş Kürt meselesiyle sınırlı kalmaz. Ateş yayılır.
Güvenli sandığınız evlerinize kadar girer ve sizi de bulur...

Ne yazık ki, Türkiye toplumu derin düşmanlıklar tarafından paramparça olmuş bir vaziyette. Türkiye'nin her tarafında hücreler halinde örgütlenen İslamcı katillerin mezhepçi bir saldırganlığı başlatması an meselesi. En ufak vakada, alevler bütün bölgeleri sarmaya başlayacaktır.

Sonra...

Sonrası vahimdir. Türkiye'nin her bir tüyünü ayrı daldan toplar birileri...

***

Bu vahim manzara, bu şuursuz iktidarın ve hiç kuşku yok ki, ülkede 'fiili durum' yaratmış olan, kendini bir çeşit padişah zannetmeye başlayan unsurun marifeti. İçgüdüleriyle hareket ediyor. Durumunun farkında. Bugüne kadar defalarca vurguladık; AKP iktidarı bir tökezlerse, bütün hırsızlıkların, cinayetlerin, komploların hesabı bir bir sorulmaya başlayacak.
Ve hesap giderek kabarıyor...

Şaka değil, 33 gencecik insanı paramparça ettiler. O vahim olayın ardından, “Şok nedeniyle olayın büyüklüğünün farkında değiliz. Bugün Türkiye tarihinde yamyamlıkla insanlık arasındaki kavganın başlangıç tarihidir” diye yazmıştım. Gelişmeler tam olarak bunu gösteriyor.

Erken seçim ve oy oranını artırma adına, IŞİD bahanesini kullanıp bir Kürt seferi başlattılar. Bombaların, mermilerin arasında aklıselimin sesi duyulmuyor artık. Her gün onlarla genç ölüyor...

İktidarda biraz daha kalmak için ülkeyi kan gölüne çeviren, utanmadan 'fiili durum' yarattığını söyleyen, anayasanın kendine uydurulmasını talep eden bir adam, işi daha da ileri götürüyor ve çocuklarımızın canlarını feda etmesini istiyor!

Yamyamlık, insanlığın yerini alıyor...

***

Ülkenin her tarafını ateş sarmışken parlamento ne yapıyor?

Tatil yapıyor!

Evet, 'fiili durum' yaratmış unsur organlarının keyfine göre savaş çıkarıyor, ortalığı kan götürüyor, çiçeği burnunda milletvekillerimiz, muhtemelen göbeklerini kaşıya kaşıya sağda solda gebeşiyor!

Parlamento şimdi toplanıp duruma hakim olmayacaksa ne zaman olacak?!

***

Parlamento derhal toplanmalı, kendini padişah zanneden unsura haddini bildirmeli, ülkede akan kanı durdurmak için adım atmalıdır.

Öte taraftan, kendini solda sayan bütün güçler, kitle örgütlerini ve sendikaları da harekete geçirerek bir araya gelmelidir. Milli ve dini boğazlaşma tehdidine karşı bir acil durum planı geliştirilmeli ve uygulamaya konmalıdır.

Yamyamlığa karşı insanlık savaşı başka türlü kazanılamaz...

yurtgazetesi

 

Hakan Gülseven | Tüm Yazıları
Hits: 961