HDP'li vekillerin ölmemesi Star gazetesini çok üzdü

~ 22.07.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
Suruç Katliamı sonrası 32 kişi hayatını kaybederken, Star gazetesi IŞİD'e verilen AKP desteği yerine HDP'li vekillerin basın açıklamasında olmamasını "soru işareti" olarak manşete taşıdı.

star gazetesi "Bunlara cevap ver HDP, Komplonun ipuçları" manşetiyle çıkarken haberde gerçek dışı ifadelere yer verdi. Akşam ise "Kanlı saldırı sonrası kafaları karıştıran Suruç Soruları" manşeti attı.

İki gazete de skandal biçimde saldırıdan HDP'yi sorumlu tutmaya çalışırken Star gazetesinin "soru" diye sıraladığı yalanlar dikkat çekti.

Star'ın bazı sorularına yanıtları biz verelim:

"SGDF’lilerin polise 'Bizi aramayın, kalabalık tahrik olmasın. HDP ile güvenliği sağlarız.' dediği doğru mu?" sorusuna yanıt: Kültür Merkezi'ne gelen araçlardaki SGDF üyelerinin yaptığı açıklamalarda da net bir biçimde belirtildiği gibi alana gelenlerin üzerleri polis tarafından arandı. Polisin üzerini aramadığı kişi, bölgeye geçişine nasıl izin verdiği bilinmeyen bombacı oldu...

"Sakallı gördükleri her kişiye saldıran HDP’liler, ‘kara çarşaflı’ olduğunu iddia ettikleri eylemciden neden şüphelenmedi?" sorusuna yanıt: "Sakallı gördükleri herkese saldıran" yalanıyla başlayan soruda asıl olarak IŞİD'in saldırı yapacağını bilen Emniyet'in neden önlem almadığı sorulmalıydı...

Haberde yer alan diğer iki soruda ise HDP'li vekillerin ölmemiş olmasına üzülen Star gazetesi şu soruları sıralıyor: "En ufak bir eylemi dâhi kaçırmayan ve o günkü basın açıklamasına katılacakları belirtilen HDP’li vekiller neden orada yoktu?", "1 gün önce Suruç’ta bulunan Yüksekdağ, eski partisi ESP’nin yapılanması SGDF’nin basın toplantısına neden katılmadı?"

 

SOLHABER

 

 

Hits: 896