'Örtülü'den yargıya ceket

~ 16.07.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

CHP’li Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı tarafından bin yüksek yargı mensubuna değeri 2 ila 3 bin lira olan takım elbiseler diktirildiğini, bedellerinin de örtülü ödenekten karşılandığını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı tarafından bin adet yüksek yargı mensubuna piyasa değeri 2 ila 3 bin lira arasında değişen takım elbiseler diktirildiği, bedellerinin de örtülü ödenekten karşılandığını iddia etti. İddiayı TBMM gündemine de taşıyan Tanal, Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Tanal soru önergesinde “Bu takım elbiselerin piyasa bedelinin 2 bin ila 3 bin TL olduğu doğru mudur? Söz konusu takım elbiselerin anlaşılan özel bir firmanın Eskişehir’de bulunan fabrikasında dikildiği doğru mudur?” diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tanal’ın iddialarını yalanladı. Gazetecilerin sorusu üzerine Kalın, “Bu deli saçması iddiaların ortaya atılması ve bunun çocukca bir tutumla yapılması ne Meclisimize ne ülkemize yakışıyor. Bu Cumhurbaşkanlığı makamına yapılmış bir hakarettir. Bunu net bir dille reddediyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cumhuriyet

Hits: 816