Karadeniz'de milli mücadele var! Dağlarına bahar gelsin!

~ 13.07.2015, Nazım ALPMAN ~

Türkiye 2002’den 2015’e kadar “Karadenizli” bir lider tarafından yönetildi. Bu tarihler arasında Doğu Karadeniz bölgesi “hizmet götürüyoruz” denilerek tam anlamıyla doğa yağmalanmasına maruz kaldı.

Önce “Sahil Yolu” adıyla çoklu müteahhit firmalarına ikram edildi bölge… Sonra Doğu Karadeniz Bölgesinin irili ufaklı dereleri yağmalandı. Hidroelektrik Santralleri (HES) inşaatları dağların yeşilini, derelerin canını, kanını, kuşunu balığını ölüme yolladılar. Dereler boruların içine alınınca göçmen kuşlar rotalarını kaybettiler.

AKP iktidarıyla Doğu Karadeniz bölgesi halkı arasındaki ilişki Moğol istilacılarıyla kurbanları arasında ilişkiye döndü. Sadece “yok etmek” üzerinden ilerleyen “gelişme projeleri” Doğu Karadeniz’in dağlarını şantiye alanlarına çevirdi.

Şimdi sıra yaylalara geldi!

Adını sevsinler: Yeşil Yol Projesi! diyorlar yeni yağma operasyonuna… Karadeniz bölgesinin yaylarını birbirine bağlayacaklarmış!

Bu ihtiyaç neden doğdu?

Efendim turizmi geliştireceklermiş… Karadeniz yaylalarında her yıl onlarca şenlik yapılıyor. Bu şenliklere yurtiçinden ve yurtdışından binlerce turist geliyor. Yaylalarda yaşayan Karadeniz insanları hangi koşullarda yaşıyorlarsa, misafirleri de aynı koşullara razı olarak o yaylalara inip çıkıyorlar. Doğa ile dost olmayı öğreniyorlar Karadeniz insanlarından…

Yeşil Yağması Projesinin son ayağı olan dağları delecek yollar, 1500-2000 metrelerin üzerini de şantiyeye çevirecek.

Tabii karşılarında bir itiraz görmezlerse…

Karadeniz halkı neredeyse bir “Kurtuluş Mücadelesi” veriyor. En ön saflarda da Karadenizli kadınlar var.

Hiçbir şeyden korkmuyorlar!..

İlk hamle kadınların direnciyle durduruldu!

Dağlarda yatıp kalkarak topraklarını bekliyorlar. Müteahhitlerin iş makinelerine ve jandarmalarına karşı!..

AKP artık Meclis’te ezici çoğunluğa sahip bir parti değil. Bunun bir etkisi olmamalı mı? Yüzde 60’lık AKP-Dışı Meclis BloKu, hiç mi ses çıkartmayacak bu dağlardaki direniş hareketi için?

Karadeniz’in Dağlarını da küfürbaz müteahhitlere mi bırakacaksınız?

Türkiye 7 Haziran 2015 seçimlerinin olumlu sonuçlarını görmek istiyor. AKP’nin demokrasi üzerine dökmek istediği beton sökülüp atıldı. Sıra Karadeniz dağlarında… Büyük ozan Ahmet Arif yıllar önce böylesi mücadeleler için yazmamış mıydı o destansı dizelerini?

O halde vakit bu tamamdır:

-Dağlarına bahar gelsin memleketimin!

Nazım ALPMAN | Tüm Yazıları
Hits: 1349