Fuat Avni: Bu raporlar hükümet yıkar

~ 12.06.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Twitter'da AKP Hükümeti ile ilgili her paylaşımı gerçeklik kazanan Fuat Avni yine yeni iddialarda bulundu.

Fuat Avni Kamu Bankaları ile ilgili skandal bir raporun Saray'a gittiğini iddia ederken, Yezid'in oğluna da 500 milyon dolarlık kredi verildiğini ve bu kredi üzerinde usülsüzlükler yapıldığını yazdı.

1. Güzel insanlar, herkes koalisyona odaklanmışken, öte yandan bütün bakanlıklarda belge imha işlemleri devam ediyor.

2. Skandallarla ilgili Kaçak Saray'a raporlar yağıyor. Bu skandalların en büyüğü kamu bankaları ile ilgili gelen rapor.

3. Raporu ayrıntısıyla deşifre edeceğim. Vehameti herkes görmeli. Kim AKP ile koalisyon yapacaksa uyanık olmalı.

4. Bank Asya'da hukuksuzluğa imza atmayan 6 murakıp görevden el çektirildi.

5. Yerlerine Bank Asya'yı TMSF'ye devretmek için korsan rapor hazırlatılan tetikçi murakıplar görevlendirildi.

6. BDDK Başkanı M. Ali Akben, Necati Kocaman ile Gökhan Elibolu Bank Asya'da görevlendirerek yaptığı hukuksuzluğa kılıf uyduracak

7. Tetikçi Necati Kocaman ile Gökhan Elibol Bank Asya'da özellikle devir bilançosu hazırlamak için görevlendirildi.

8. Bu iki tetikçi, bankanın içi boşaltılmış gibi göstererek iki milyarlık özkaynağı sıfırlayacak.

9. TMSF'nin ortaklara hiçbir ödeme yapmadan, Bank Asya'nın yandaşlara peşkeş çekilmesi sağlanmış olacak.

10. Bankacılıktan anlamayan M. Ali Akben, gayrimenkullerine yenilerini eklemek için Yezid'in talimatıyla bankaya el koydu.

11. M. Ali Akben'in diğer görevi kamu bankalarından yandaşlara ve Yezid'in akrabalarına verilen batık kredileri acilen aklamak.

12. M. Ali Akben, seçimden önceki Cuma, BDDK murakıplarını kamu bankalarıyla ilgili yapmış oldukları soruşturmalardan çektirdi.

13. Akben, Hüseyin Aydın tarafından yandaşlara verilen milyarlarca liralık batık kredi soruşturmasını Başbakanlık teftişe gönderdi.

14. BDDK'dan Başbakanlığa devredilen murakıp soruşturma raporlarında yer alan tespitler Başbakanlıkta şok etkisi yaptı.

15. 'Tespitler seçim öncesi ortaya çıksa, mahvolurduk' dediler. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı bunları aklayabilecek mi?

16. 250 sayfalık murakıp raporundaki hususlar tek başına hükümet yıkar. Babacan’a bağlı olan kamu bankalarında durum tam skandal.

17. Rapora göre H.Aydın’ın bir firmaya verdiği kredinin 30 milyon doları İsviçre’ye gönderilerek oradan M. Cengiz’in hesaplarına aktarılmış.

18. Murakıplar bunların tamamını belgelendirmiş. Kredi adı altında verilen rüşvetlerin kimlere gittiği bile tespit edilmiş.

19. Batık firmalara verilen milyarca TL kredi ve bu kredilerin DUBAİ’ye gönderildiği raporlarda yer alıyor. Swift belgeleri ile ispatlanmış.

20.Yezid'in oğluna verilen kredilerse, bankaları soyma işlemi gibi. 500 milyon TL verilmis. Ayrıca usulsüz faiz indirimleri, vade uzatmaları

21. H.Aydın, Yezid'in talimatıyla yandaşlara teminatsız, oldukça düşük faizli 20 milyar TL civarında kredi vermiş ve bunların hepsi batmış.

22.Zift Medyası'na verilen promosyonlar, usulsüz ihaleler, yandaşa verilen şube tadilatları, AK torpilli usulsüz işe alımların hepsi raporda

23. Bunları sıfırlamak için M.Ali Akben ve Yunus Arıncı’ya daha çok iş düşecek gibi ama yeni meclis buna göz yumar mı? Görecegiz.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/297395/Fuat_Avni__Bu_raporlar_hukumet_yikar.html

 

Hits: 3166