Mahkeme: Kocan hacı, boşanamazsın

~ 28.05.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Kocasından şiddet gördüğü gerekçesiyle dava açan kadına mahkeme, ‘senin kocan hacı, şiddet görmüşsün polise gitmemişsin’ diye yanıt verdi ve boşamadı.

2 yıl önce A.G.B., isimli kadın kendisine şiddet uyguladığı, hakaret ettiği, hastalığında “Numara yapıyor. Gebersin” dediği gerekçesiyle kocası S.B.’ye boşanma davası açtı. Duruşmada çocukları B.B. de babasının sürekli annesine küfür ettiğini iddia etti. Ancak Urfa 2. Aile Mahkemesi, davayı reddetti.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre mahkemenin değerlendirmesi şöyle:

“Eşinden her zaman şiddet gören, hakarete uğrayan bir kadının, karakola ya da savcılığa başvurmamış olması mümkün değil. Davacının başvurusu bulunmamaktadır.

Tanıklardan Fatma, 6 yıl önceki bir olayı anlatmıştır. Fakat davacı, davalıyı bu olay nedeni ile affetmiş ve 6 yıl birlikte yaşamıştır.”

Mahkeme, B.B.’nin, ‘babasının içtiği’ iddiasıyla ilgili de, “Şanlıurfa İl Müftülüğü’ne göre, davalının 2001’de hacca gittiği anlaşılmıştır. Günlük hayat tecrübelerine göre hac vazifesini yerine getiren bir kimsenin içki içmesi çok da mantığa uymamaktadır” dedi.

Yargıtay’dan boşanmalarını istedi

Davaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 8 Nisan’da verdiği kararında erkeğin, eşine ve çocuklarına şiddet uygulayıp hakaret ettiği belirtilerek mahkeme kararını bozdu ve çiftin boşanmasını istedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/286587/Mahkeme__Kocan_haci__bosanamazsin.html

 

Hits: 825