AKP'nin sandık hileleri başladı. İlk Olarak Almanya'da

~ 17.05.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Seçim hileleri ilk Almanya'da başladı. Sandık Kurulu Başkanı Diyanet imamı Hasan Tüfek başkasının yerine oy kullanırken yakalandı.



Ali GÜLEN / FRANKFURT

Frankfurt’ta oyunu kullandıktan sonra, cebine gelen başka bir TC kimlik nosu ile yine oy kullanmaya kalkışan Sandık Kurulu Başkanı Diyanet imamı Hasan Tüfek yakalandı. Tüfek’in, oy verirken iki defasında da sandık başında fotoğraf çektirmesi yakalanmasına neden oldu. Düsseldorf’ta ise, başka bir diyanet imamı, oy vermeye gelenleri “AKP’nin yeri burası buraya basın” derken görüldü. Her ikisi de diğer partilerin şikayetiyle görevinden alındı.

 
YURT DIŞINDA oy kullanma işlemleri başladıktan sonra AKP’nin seçim hileleri de hortladı. Sandığa otobüslerle seçmen taşıyan AKP, sandık kurullarının başına diyanetin imamlarını atadı.
Görevli sayısı az olduğu için bir ay öncesinden çok sayıda AKP’li imam ve konsolosluk memuru da, yurt dışına geçici görevli gönderildi. İşte bunların tümü sandıkların başlarına geçirilirken, diğer partilerin uyanıklığı, diyanetin iki imamının sandık başındaki oyununu bozdu.
ÖNCE KENDİ ADINA SONRA BAŞKASI…
Frankfurt’ta, 6 No’lu sandığın başında olan Hasan Tüfek isimli diyanet camii imamı, bir hafta önce kendi oyunu kullandı. Hatta oy kullanırken, HDP’li sandık görevlisine fotoğraf da çektirdi. Ardından, önceki gün imamın cep telefonuna başka bir TC kimlik no’su geldi. Doğan Dönmez isimli birinin TC kimlik no’suna göre yeniden bilgisayarda işlem yapan imam, listeye bu ismi yazdı, mührü ve zarfı aldı, AKP’ye bastı ve sandık başına gitti. Oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi.
SENİN KARININ ADI, DOĞAN MI?
Tam bu sırada, bir hafta önce imamın fotoğrafını çeken sandık görevlisi onu görünce müdahale etti. Diğer partililerin de müdahalesiyle oy sandığa atılamadan imamın elinden alındı. İmam, “Karımın adına oy atıyordum. O’nun TC kimliği” dese de, “Senin karının adı Doğan mı?” denilerek zabıt tutuldu.
Başkonsolos ve konsolosluk görevlileri de olaya müdahale etti, imam sandık başkanlığı görevinden alındı.
Başka bir diyanet kedisi de, Düsseldorf’ta işbaşındaydı. Sandığa gelen ve oy tecrübesi olmayan vatandaşları saptayan imam, “İşte buraya basacaksınız” diyerek AKP’nin yerini gösterirken, diğer partilerce tespit edildi.
Aynı şekilde bu imam hakkında da tutanak tutuldu. Aynı imamın daha önce de benzer şeyler yaptığı açıklandı.
CHP’LİLER YUNANİSTAN’A…
Geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları bölgelerde kayıt yaptırdıkları halde, bir çok CHP’li seçmen, hiç alakasız yerlerde görünüyor. Düsseldorf’a oy vermeye giden ve bölgede oturan bazı seçmenlerin oy kullanma yeri olarak Yunanistan görünüyor.
Bazılarının başka bir Avrupa ülkesi, bazılarının Berlin veya Münih. Bu şekilde bir çok kişi oyunu kullanmadan geri dönmek zorunda kalıyor.
Düsseldorf’ta 8 Mayıs’tan bu yana 13 bin kişi oy kullandı. Bir çok CHP’li de isimleri başka yerlerde çıktığı için oy kullanmaya geldiği halde, oyunu kullanamayıp geri dönüyor.
Frankfurt’ta sandık başkanı imam Hasan Tüfek’in sandık hilesi böyle tutanağa alındı. Tüfek, sandık başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

sözcü

 

Hits: 1243