Yalçın Akdoğan'dan tarihi itiraf

~ 28.04.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Habertürk Gazetesi’nden Kübra Par ile yaptığı röportajda gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

İşte o röportajın bir bölümü:

Gezi olaylarını AK Partili olmayan tabandan gelen bir tepki olarak değil de birilerinin yönlendirmesi olarak görmeyi tercih ediyorsunuz. Bu bir körlük değil mi?

Hiç öyle görmüyoruz. Gezi olaylarını ilk andan itibaren anlamaya çalıştık. Eylemcilerin arasına ekipler gönderdik. Tayyip Bey sabahlara kadar oradan gelen ekipleri dinledi. İyi niyetli olanları dinledik, anladık da, ama bu olayın üzerine başka bir şey inşa edilmeye çalışıldı. Orada bireysel gerekçelerle farklı bir protesto vardıysa bile örgütlü yapılar gelip üzerine çöktüler.

Gezi olayları otoriterleşmeye karşı bir tepki değil miydi?

Otoriteleşme iddiasının, eskiden çıkan ‘gizli gündem’, ‘takiyye’ gibi iddialardan hiçbir farkı yok. Hepsi kurgu, algı operasyonu ve psikolojik harekâttır. O zaman ‘mahalle baskısı’ diyorlardı, şimdi bunu diyorlar. Türkiye’nin bölgesel bir aktör olması ve reel politikaya teslim olmaması bunları yaşamamızda etkili oldu. IMF’ye borcumuzu ödedikten 1 ay sonra bu olaylar patlak verdi. Tayyip Erdoğan değişmedi. 10 yıl önce de aynı şeyleri söylüyordu. Kimseye baskı yapılmıyor. Gazetecilerle ilgili çok konu oldu. Benim de ismim karıştı, ama alakam yok.

Bunca gazeteci neden işten atıldı o zaman?

Atıldığı da yok ki sadece yer değiştiriyorlar. Bugün Türkiye’de yüzlerce emekçi, fotoğrafçı, kameraman işten atılıyor, kayıt dışı çalıştırılıyor, maaşı ödenmiyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Beyefendi 100 bin lira maaşla bir yerden bir yere geçince olay oluyor. Bunun bizimle ilgisi yok. Tayyip Erdoğan çoğunun adını bilmiyordur bile.

O EKİPLERDEN BİRİSİ DE ŞAFAK SEZER Mİ?

Akdoğan açıklamaları sosyal medyada da geniş yankı buldu. Twitter’da yapılan yorumlarda Gezi Parkı eylemlerine katılıp “hükümet istifa” diye slogan atan daha sonra bunu yalanlayan Şafak Sezer’in söz konusu ekiplerden birisi olup olmadığı soruldu.

 

Yurtgazetesi

Hits: 888