Deneme sınavında skandal Din sorusu!

~ 04.04.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Van'da bir yayınevinin deneme sınavı kitapçığında Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının yer alması büyük tepki çekti. Yoğun tepki üzerine, skandal hatanın dizgi elemanının hatası olduğunu öne süren yayınevi özür diledi.

din-sınavı_1

Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının kullanıldığı deneme sınavına ilişkin haber büyük yankı yarattı. Haberin ardından kitapçığı hazırlayan Sözün Özü Yayınları’ndan açıklama geldi.

YAYINEVİ ÖZÜR DİLEDİ!

Sınavın A kitapçığında yer alan ‘oturan çocuk’ çizimine yer verilen açıklamada, Ali İsmail Korkmaz fotoğrafının dizgi elemanı tarafından konulduğu öne sürüldü. Açıklamada “Tüm denemelerimizde soruların orijinal haki A kitapçığındaki gibi olup, B kitapçıkları A kitapçığı esas alınarak düzenlenmektedir. Ancak B kitapçığı hazırlanırken bahse konu olan sorunun üzerinde dizgi elemanı tarafından değişiklik yapılmıştır” denildi. Dizgi elemanının işine son verildiği belirtilen açıklamada, “Yapılan hata yayınevimizde de üzüntüye neden olmuştur. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinden ve kamuoyundan özür dileriz” denildi.

“YAYINEVİ HAKKINDA DAVA AÇACAĞIZ”

Haberin ardından Evrensel’e konuşan Ali İsmail’in abisi Avukat Gürkan Korkmaz, daha önce de Ali İsmail’in ‘ateist olduğuna’ ilişkin haberler yapıldığını hatırlatarak, “Bu bir algı operasyonu” dedi. Gürkan, “Bu yapılanlarla Ali İsmail’in de içinde olduğu Gezi eylemlerinindeki demokrasi mücadelesini 6. sınıf çocuklarının bilinç altına ‘kötü bir şey’ olarak yerleştirmek istiyorlar” diye konuştu. Korkmaz, yayınevi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını belirtti.

 6.SINIF ÖĞRENCİLERİNE SKANDAL SORU

Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, bir yayınevinin 6. sınıflara yönelik deneme sınavında yanlış şık arasında gösterildi. Üstelik Ali İsmail’in oturur haldeki fotoğrafıyla ve Din sınavında…

Evrensel Gazetesi’nden Beyar Özalp’in haberine göre, Van’da bir yayınevi 6. sınıflar için hazırladığı deneme sınavı kitapçığında büyük bir skandala imza attı. Deneme sınavı kitapçığında Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın oturur haldeki fotoğrafı, şıklara konuldu ve ‘Aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir’ diye soruldu..

YANLIŞLIK SADECE ŞIK’TA DEĞİL!

Salı günü Erciş’te yapılan deneme sınavında kullanılan B kitapçıklarında büyük bir skandala imza atıldı. Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenlere devlet destekli saldırı ve karalamalar sürerken, Sözün Özü yayınları tarafından hazırlanan ve bu yayıneviyle anlaşmalı okulların bütün Türkiye’de 6. sınıf öğrencileri için yaptığı deneme sınavı kitapçığındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde, “Namaz, başlama tekbiri, ayakta durmak, eğilmek (rükû), secde yapmak ve selam vermek gibi hareketlerden oluşur. Buna göre aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir” sorusuna yer verildi. Sorunun şıklarının üçünde çeşitli namaz pozisyonlarında çocuklar resmedildi. Ancak şıklardan birine Eskişehir’de polisler ve bir grup sivil tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın otururken çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

 

http://www.sozcu.com.tr/egitim/deneme-sinavinda-skandal-din-sorusu.html

Hits: 1167