Televizyonun En İyi 10 Avukatı

~ 23.03.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ‘de avukat dizileri bir hayli reyting toplamayı başarıyor. Ülkemizde avukat dizileri maalesef pek podyuma çıkamıyor. Neredeyse avukatlar ile ilgili dizi yok diyebiliriz. Hatta biz bulamadık, ama sizlerin bildiği Türk yapımı avukat dizileri varsa yorumlarınız ile paylaşmayı unutmayın. En iyi avukat dizilerini geçtiğimiz aylarda sizler için listelenmişti ( En iyi avukat dizileri incelemek için tıklayınız.
). Televizyonlarda boy gösteren, hem ülkemizde hem de dünya çapında tanınan dizilerde ki en popüler avukat ile tanışalım. Gelmiş geçmiş televizyonda ki en iyi 10 avukat kimler dersiniz ?

İşte Televizyonun En İyi 10 Avukatı

10. Clair Huxtable – The Cosby Show

Clair Huxtable - The Cosby Show

Clair Huxtable – The Cosby Show

Herhalde televizyon dizisi meraklısı olup da Cosby Show ‘u bilmeyen yoktur. Yıllarca Türk televizyonların da yayınlanmış ve büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Tartışmayı seven ve asla kaybetmek istemeyen dizi karakteri, feminist yapısı ile de özellikle kadınları haklarını savunma konusunda yüreklendirmeyi başarmıştır. Bir çok dalda ödüller toplamayı başaran The Cosby Show ‘un ana karakterlerinden olan Clair Huxtable ‘sız Televizyonun En İyi 10 Avukatı düşünülemezdi. Clair Huxtable karakterini canlandıran Phylicia Rashad, The Cosby Show ‘da ki başarısını her ne kadar devam ettiremese de listemizde yer bulmayı başarmıştır.

9. Ellen Parsons – Damages

Ellen Parsons - Damages

Ellen Parsons – Damages

En iyi hukuk dizileri listesinde de yer vermiş olduğumuz Damages dizisinin ana karakterlerinden biri olan Ellen Parsons Televizyonun En İyi 10 Avukatı listemizin dokuzuncu sırasında kendine yer buluyor. Avustralyalı oyuncu Rose Byrne dizide, Ellen Parsons karakteri ile sofistike bir avukatı canlandırmıştır. Son derece idealist, dönem dönem acımasız ve biraz da naif bir avukatı canlandırıyor. Rose Byrne, Ellen Parsons karakteri ile bir Emmy ve bir de Golden Globe ödülü kazanmayı başarmıştır. Dünyaca ünlü ödül törenlerinde boy göstermeyi başararak listemize de girişini ispatlamayı başarmıştır.

8. Jack McCoy – Law & order

Jack McCoy - Law & order

Jack McCoy – Law & order

Bazı Türk kanallarında hala yayın hayatına devam eden Law & Order dizisinin en vurucu avukatlarından biri Jack McCoy. Dünya tarihinde ki en uzun soluklu avukat dizilerinden biri olan Law & Order, 1990 ve 2010 yılları arasında yayınlanmıştır. Sam Waterson tarafından canlandırılan Jack McCoy karakteri size biraz sıkıcı gelebilir. Ancak başarılı avukat kariyeri ile bir çok davanın kapanmasında önemli rol almıştır. Law & Order dizisini ve Jack McCoy karakterini izlemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

7.  Catherine Chandler – Beauty and the Beast

Catherine Chandler - Beauty and the Beast

Catherine Chandler – Beauty and the Beast

İlk kez 1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri ‘nin CBS kanalında yayınlanmıştır. Aradan geçen uzun yıllar sonrasında yine aynı isimle 11 Ekim 2012 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Polisiye ve aksiyon kategorisinde yayınlanan dizinin baş karakteri olan Catherine Chandler, Televizyonun En İyi 10 Avukatı listesinde yedinci sırada yer aldı. Genç aktör Kristin Kreuk tarafından hayat bulan Catherine Chandler karakterinin annesinin ölümü sonrasında hukuk okuyup hem avukatlık hem de NYPD ( New York Polis Departmanı) cinayet masasında detektif olarak kariyerine devam eder. Eski yapımında dizi toplam üç sezon olarak yayınlandı. İkinci sezonu ile devam eden yeni versiyonu ise daha uzun soluklu olarak çekilmesi planlanıyor.

6. Avukat Selim Serez – Medcezir

Avukat Selim Serez - Barış Falay

Avukat Selim Serez – Barış Falay

Televizyonun En İyi 10 Avukatı listesine zor da olsa bir Türk karakter eklemeyi başardık. Son yılların en popüler dizilerinden biri olan Medcezir isimli dizinin ana karakterlerinden biri Av. Selim Serez. Başarılı ve zengin bir hukukçu olarak dizide kendine yer buluyor. Barış Falay uzunca yıllardır olduğu gibi yine Av. Selim Serez karakterini mükemmel şekilde canlandırmayı başarıyor. İlerleyen yıllarda hukuk okumak isteyen bir çok kişiyi daha da fazla yüreklendirdiğini söyleyebiliriz.

5. Marshall Eriksen – How I Met Your Mother

Marshall Eriksen - How I Met Your Mother

Marshall Eriksen – How I Met Your Mother

Bir yerli yapım ve karakterin ardından yurt dışında ki televizyon kahramanları ile listemize devam edelim. Sadece Amerika ‘da değil tüm dünyada en çok izlenen dizilerden biri olan How I Met Your Mother dizisinin baş rollerinden biri olan Marshall Eriksen ile devam edelim. Hukuk fakültesi mezunu olduktan sonra çokta başarılı sayılmayacak avukatlık kariyerini hakim olarak devam ettiren neşeli bir karakter Marshall Eriksen. Jason Segel tarafından canlandırılan Marshall Eriksen karakteri, ünlü oyuncuya hatrı sayılır gelir sağlamıştır. Bazı mecralarda yayınlanan haberlere göre bölüm başına 225,000 dolar kazanmayı başarmıştır. Beş kafadarın eğlenceli anılarının konu alındığı dizi, özellikle gençler tarafından izlenmektedir.

4. Harvey Specter – Suits

Harvey Specter - Suits

Harvey Specter – Suits

Gelmiş geçmiş en iyi avukat dizileri arasında gösterilen Suits dizisinin baş rol karakteri listemizde dördüncü sırada. Gabriel Macht tarafından icra edilen Harvey Specter karakteri, eski bir New York savcısı ve Amerika ‘nın an başarılı avukatları arasında gösteriliyor. Dizinin bir diğer ana karakteri Mike Ross ( Patrick J. Adams tarafından canlandırılmıştır) ‘un biraz gerisinde kalsa da karizmatik, şık ve çekici kişiliği ile özellikle bayan izleyenlerin kalbinde taht kurmayı başarmıştır. Suits dizisi yayınlanmaya devam etmektedir. Dizinin konusunu ve detaylarını merak ediyorsanız sizi hemen En İyi Avukat Dizileri yazımıza alalım.

3. Alicia Florrick – The Good Wife

Alicia Florrick - The Good Wife

Alicia Florrick – The Good Wife

Geldik listemizin son üçüne. The Good Wife dizisi aldığı Altın Küre ve diğer ödüller ile tüm dünyada adından söz ettirmeyi başarmıştır. İki çocuk annesi olan Alicia Florrick dizinin ana karakteridir. Kocası ünlü bir isimdir. İki çocuk annesi olduktan sonra mesleği bırakır Alicia Florrick. Ancak kocasının kendisini aldattığını ve uyuşturucu partilerinin vazgeçilmezlerinden biri olmasının ardından boşanma kararı alır ve mesleğe yıllar sonra geri dönüş yapar. Mükemmel oyunculuğu ile Julianna Margulies, Alica Florrick karakterine hayat vermiştir. Her ne kadar çok fazla tanınmış oyuncular dizide yer almasa da mükemmel oyunculuklar ve akıcı bir senaryo ile sizleri ekran başına bağlamayı başaracaktır.

2. Lionel Hutz – The Simpsons

Lionel Hutz - The Simpsons

Lionel Hutz – The Simpsons

Televizyonun En İyi 10 Avukatı listemizin ikinci sırasında bir The Simpsons karakteri yer alıyor. Dünyaca ünlü dizinin 1989 – 1997 yılları arasında ki bölümlerinde kendine yer bulan Avukat Lionel Hutz, listenin en eğlenceli karakteri diyebiliriz. Springfield kasabasının en ünlü ama fakir avukatıdır. Fazlasıyla yeteneksiz ve sürekli umutsuzluk içinde yaşayan bir karakterdir. Lionel Hutz avukat olmasına rağmen maddi açıdan bir hayli fakirdir ve nakit para için her şeyi yapmaktadır. Avukatlık dışında dizide ayakkabı tamirciliği, emlakçılık ve bebek bakıcılığı da yapmıştır. Phil Hartman tarafından seslendirilen Lionel Hutz karakteri, Hartman ‘ın vefat etmesi sonrasında diziye veda etmiştir. Ancak bazı kesimler Hutz karakterinin ilerleyen yıllarda tekrar The Simpsons ‘a dahil edileceğine dair söylentilerin de olduğunu sizlere iletelim.

1. Saul Goodman – Better Call Saul ve Breaking Bad

Saul Goodman - Better Call Saul ve Breaking Bad

Saul Goodman – Better Call Saul ve Breaking Bad

Televizyonun En İyi 10 Avukatı listesinin geldik zirvesine. Zirvede Breaking Bad dizisi ile tanıştığımız ve Better Call Saul dizisi ile hayatımızda olmaya devam eden Saul Goodman karakteri yer alıyor. Breaking Bad dizisinin tüm dünyada ki sansasyon yaratan başarısının ardından Better Call Saul dizisi bir devam niteliğinde yayınlanmaya başlamıştır. Saul Goodman karakterine hayat veren Bob Odenkirk, Breaking Bad ‘in ardından Better Call Saul dizisinin yapımcıları arasında da yer almıştır. Çok ilginç ve farklı bir karakterdir Saul Goodman. Aslında asıl adı Saul Mcgill ‘dir. Goodman soy adını, müvekkillerinin yahudi ve zeki bir avukat ile çalıştığı intibasını yaratmak için kullanmaya başlamıştır. Üniversite hayatını, pek iç açıcı olmayan University of American Samao ‘da tamamlamıştır. Breaking Bad dizisinde ki biraz fırlama avukat tavırları ile hayatımıza girmiştir. Son derece komik, eğlenceli ve biraz da korkak bir avukattır. Saul Goodman ‘ın yer aldığı her iki diziyi ( Better Call Saul ve Breaking Bad ) de kesinlikle izlemelisiniz. Tavsiye ediyoruz.

Televizyonun En İyi 10 Avukatı listemiz yukarıda okuduğunuz gibi şekillendi. Listemizde yer almayan ancak olması gerektiğini düşündüğünüz kişileri yorumlarınız ile diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.

http://www.microdestek.com.tr/televizyonun-en-iyi-10-avukati.html

Hits: 1599