ASKER KÖKENLİ AVUKATLAR BİR ARAYA GELDİLER

~ 01.03.2015, Av. Bahattin YAVUZ ~

Ankara Barosuna mensup asker kökenli avukatlar 28 Şubat 2015 tarihinde bir araya geldiler. Yıllardan beri yapılması planlanan toplantı, Türkiye Barolar Birliği sosyal tesislerinde Subay, Astsubay ve asker kökenli öğrenci hukukcuların katılımı ile heyecan dolu bir atmosferde gerçekleşti.  

Yaklaşık altmış asker kökenli avukatın katıldığı toplantıda oluşturulan Divan Başkanlığını Askeri Yüksek İdare Mahkemesi önceki Başsavcısı Av. Ö. Faruk Özeroğlu (1975 dönemi) yaptı. Toplantıda katılımcılar kendilerini tanıtarak toplantı hakkında görüşlerini bildirdiler.   

Toplantıya katılanlar arasında bulunan TBB Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı (1974 dönemi) tanıtım sırasında söz alarak, “ Türkiye’de son yıllarda yargı üzerinden siyaset yapıldığını, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisinin hukuk devleti sorunu olduğunu, bu topluluğun yüksek nitelikleriyle hukukun üstünlüğünün yerleşmesine hizmet edebileceğini, bu tür örgütlenmelerin amacının hukuka hizmet olması gerektiğini” belirterek, “ Örgütlenmekten korkulmaması gerektiğini ve başarının temelinin örgütlenmeden geçtiğini ve avukatların bulundukları baroların siyasetiyle ilgilenmesinin barolara güç katacağını ” dile getirdi. Toplantıya katılanların tamamı, bu toplantıyı düzenleyen Yürütme Kurulu üyeleri, Av. Bahattin Yavuz, Av. Mustafa Güler, Av.Kaya Yelek, Av. Kemal Karabulut, Av. Mertaşk Kilciler, Av. Tuncel Yıldırım, Av. Mustafa Uslu, Av. Mehmet Sena Kapu, Av. Hulusi Coşkun, Av. Rıdvan Atmaca ve Av. Nazım Ata’ya teşekkür ettiler.  

Yapılan konuşmalarda, ortaya çıkan bu birlikteliğin devamının önemini vurgulayan katılımcılar, bundan sonra yapılacaklarla ilgili olarak; 

Gezi ve sosyal faaliyetlerde bulunulması, ortak davalarda işbirliğinin sağlanması, mesleğe yeni başlayanlara yardım edilmesi, dernek benzeri bir yapılanmaya gidilmesi, örgütlenmenin Türkiye geneline yayılması, süreli yayın ve bülten çıkarılması, hukukun üstünlüğüne hizmet amacıyla bir örgütlenmeye gidilmesi, sosyal medyada tanıtım siteleri oluşturulması, rutin olarak sohbet toplantılarının düzenlenmesi, baro siyasetinde güç birliği oluşturulması, baroda etkinlik düzenlenmesi,  iletişim sorununa çözüm getirilmesi,  her devreye ulaşılması için irtibat birimleri kurulması şeklinde görüş belirttiler. 

Toplantıda ortaya çıkan görüşleri değerlendirmek ve gereğini yapmak üzere, bir yürütme kurulu oluşturulmasına karar verildi. Yeni dönem için yürütme kuruluna; Av. Bahattin Yavuz, Av. Mustafa Güler, Av.Kaya Yelek, Av. Ömer Çelikkesen ve Av. Mertaşk Kilciler seçildiler. 

Daha sonra kokteyle geçildi. Katılımcılardan, Av. Nazım Ata (1967 dönemi) Nazım Hikmet’ten şiirler okudu.  

Sıcak bir ortamda süren kokteyl, yeni toplantının uzun olmayan bir süre sonra yapılması dileğiyle son buldu. 01.03.2015

 

Av. Bahattin Yavuz  (1974 dönemi)






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bu yazı aktif kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.

Yeni Yaklaşımlar

Av. Bahattin YAVUZ | Tüm Yazıları
Hits: 2473