Cehennem ülkede kadınlar bir ceylan!

~ 19.02.2015, Nazım ALPMAN ~
NAZIM ALPMAN

Türkiye giderek bir kadın cehennemine dönüşüyor. Sadece kadınlar için değil bu cehennem… Gençler, çocuklar ve haksızlığa karşı çıkan tüm bireyleri kapsar vaziyete bürünüyor.

Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’ın ölüm anı kadınların Afrika savanlarındaki ceylanlardan farksız olduğunu gösterdi. Akıllı çocuk kendince önlemini de almıştı. Ama işe yaramadı! Özgecan’ın çantasındaki biber gazı “yırtıcıya” engel olamadı.

Peki başarsaydı da saldırganı etkisiz hale getirseydi?

Özgecan’ın katledilmesinden sonra “ne olur ne olmaz” diyerek çantasına bir bıçak koyarak fabrikaya giden Bursalı F.Y. gece vardiyası çıkışında peşine takılan İ.Ö.’den bıçak darbesiyle kurtulabildi.

Değerli hukukçu Fikret İlkiz’e “Bu durumda ne olur?” diye sordum. Hem saldırgan hem de kendini koruyan kadın “mağdur sanık” olarak yargının karşısına çıkacaklarını öğrendim.

Çok bilinen “nefsi müdafaa” durumu o kadar da kolay olmuyormuş!

Bu ülkede kadın olmak Afrika savanalarında dişi bir ceylan olmaktan farksız… Yırtıcılar sürüsü (aslanlar, sırtlanlar, çakallar, leoparlar, vahşi köpekler) her an pusu da bekliyorlar!

Kadınların bu kadar aciz-kurban durumuna sokan ise işbaşındaki erkek egemenliğin şahı iktidar partisinin önde gelenlerinin kadınlar üzerine verdikleri demeçlerin de azımsanmayacak rolleridir.

RTE rumuzlu kişi “Kadın ile erkek eşit olamazlar” buyurmuştu. Dediği çıktı. Erkek güçlüydü, bıçakladı, kadın var gücüyle kendini savundu ama öldü! Kesinlikle böyle bakıyorlar!

Bu yüzden bu cehennem ülkede:
-Kadınlar bir ceylan!


TUNCELİ EMEK 12 YAŞINDA: KADINLARIN GAZETESİ
Anadolu’da sadece kadın gazetecilerden oluşan bir ekiple yayın hayatını sürdüren Tunceli Emek gazetesi 18 Şubat’ta 12 yaşına bastı.

Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olan Hüsniye Karakoyun, lisedeki Fransızca öğretmenliğinden ayrılıp gazetenin başına geçti. Kardeşleri ve kadın muhabirlerle yollarına devam ediyor.

Gazete 2004 yılında faaliyete başladı. Haftalık olan Tunceli EMEK Gazetesi önceleri siyasi bir yayın organı zannedildiğinden ilde çok az sayıda satıldı. Ancak zamanla  gazetenin bağımsız, hiçbir siyasi kişi, kurum ve örgüt  ile siyasi gruba mensup olmadığı anlaşıldı! Artık Pazar hariç her gün yayınlanan gazetenin internet sitesini günde 10 bin kişi ziyaret ediyor!

Tunceli Emek son sayısını Tunceli’de katledilen kadınlara ayırdı.

Gazetenin manşetinde de bir uyarı var:
“Susun, biraz sessizlik!”

 Tabii bu erkeklere yapılan bir uyarı. Çal çene konuşup konunun önemine ilişkin hiçbir şey yapmayanlara en başta!


RTE'NİN ESNAFI ÖLDÜRDÜ
Gazeteci Nuh Köklü önceki akşam ‘İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na karşı bir protesto gösterisinin dönüşünde Kadıköy Yeldeğirmeni semtinde bir esnaf tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürüldü.

Olaya sebep olan şey ise gençlerin birbirlerine attığı kar toplarından birinin Serkan A.’nın dükkan camına gelmesi… Cam kırılmış falan da değil!

Ama sinirlenmiş üstat! Zaten bir süre önce RTE kendilerine geniş bir özgürlük alanı açtığını da aklında tutmuş.

RTE ne demişti?

“Esnaf, ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir! Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde askerdir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir!”

RTE’nin arzu ettiği esnaf tipi Kadıköy’de icraatını yaptı. Gazeteci Köklü’yü bir bıçak darbesiyle öldürdü. Kırılmamış bir camın adaletini sağladı.   

RTE esnaf için “mahallenin ruhudur” da demişti ya, işte onun ruh ikizi arzu ettiğini yaptı!

-Nuh Köklü’yü RTE’nin esnafı öldürdü!

Nazım ALPMAN | Tüm Yazıları
Hits: 1400