HOPA CİNAYETİ TAKSİMDE LANETLENDİ

~ 01.06.2011, Yeni Yaklaşımlar ~
Taksim'de AKP cinayetine isyan
 
Binler Hopa'daki cinayeti protesto etmek için Taksim'e yürüdü. Taksim'de Erdoğan'ın dev posteri indirildi. Polis provokasyonu ile çıkan çatışmaya rağmen kitle dağılmadan eylemlerini sürdürdü.
 
Hopa'da AKP mitingine yönelik protestolarda Metin Lokumcu'nun polisin saldırısı sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine binlerce kişi protesto için Taksim'e yürüdü.
Emekli öğretmen, Eğitim-Sen ve Kemalpaşa Halkevi üyesi Metin Lokumcu polisin gaz bombası, tazyikli su ve coplarla düzenlediği saldırı sonucunda kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
Bunun üzerine çeşitli illerde protesto gösterileri düzenlendi. İstanbul'daki eylem için 19.00'da Galatasaray Lisesi önünde binlerce kişi toplandı.
Halkevleri, ÖDP, ESP, TKP, EMEP, EHP, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, DHF, Devrimci Hareket, İşçi Mücadele Derneği ve CHP üyelerinden oluşan binlerce kişi Taksim'e yürüdü.
"Katil AKP hesap verecek", "Faşizme ölüm, tek yol devrim", "Faşizme karşı omuz omuza", "İmamın ordusu öğretmenin katili", "AKP'nin polisi, Lokumcu'nun katili", "Metin hoca ölümsüzdür" sloganlarıyla yürüyen kitlenin Taksim'e varmasının ardından bir basın açıklaması yapıldı.
Halkevleri Genel Sekreteri Oya Ersoy basın açıklamasına devam ederken, meydana bakan çok katlı bir binanın ön cephesinde asılı duran dev Tayyip Erdoğan pankartı indirildi.
İki Halkevci pankartı indirdikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.
Bu sırada AKP seçim irtibat bürosu önüne konuşlanan polislerin kitleyi provoke etmesiyle çatışma çıktı.
Zırhlı araçtan kitlenin üzerine su sıkılırken, eylemciler de ellerindeki su şişeleri ve sopalarla karşılık verdi.
10-15 dakika süren gerginliğin ardından kitle basın açıklamasını tamamlamak üzere sloganlarla Galatasaray'a geri döndü.
 
(Haber ve fotoğraflar Sendika.org internet sitesinden alınmıştır.)

Hits: 1630