Adalet farkı!

~ 22.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye'de hakim ve savcıların, siyasiler önünde 'esas duruş'ta durduğu şu günlerde ABD'den gelen bir poz çok konuşulacak türden.

ABD Başkanı Barack Obama’nın dün ABD Kongresi’nde yaptığı ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında, Yüksek Mahkeme yargıçları bu yıl da ayakta alkışlamaya katılmadı.

ABD’de kurulduğu günden beri gelenek olarak Yargıçlar, tarafsızlıklarına gölge düşeceği endişesiyle tezahüratlara ve ayakta alkışa katılmıyor.

9 kişilik mahkemenin bazı üyeleri, bu nedenle ‘Birliğin Durumu’ törenine katılmayı da reddediyor. Bu yıl sadece altı üye Obama’yı dinlemek için Kongre’ye geldi.

TÜRKİYE’Yİ AKILLARA GETİRDİ!

ABD’deki bu poz Türkiye’deki siyaset-yargı ilişkilerini akıllara getirdi. Geçtiğimiz Eylül ayında HSYK seçiminde Yargıda Birlik Platformu’na destek için il il dolaşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargı bağımsızlığını ayaklar altına alan bir skandala imza atmış, Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz’ı ziyaretinde onun makam koltuğuna oturarak, elleri bağlı şekilde ayakta bekletmişti.

ERDOĞAN DA YARGI TOPLANTISINDA OLAY ÇIKARMIŞTI!

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıl Başbakan sıfatıyla katıldığı Adli Yıl Açılış töreninde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasını gerekçe göstererek toplantıyı terk etmişti. Erdoğan’ın tepkisine AYM Başkanı Haşim Kılıç başta olmak üzere birçok yüksek yargı mensubu da ‘destek vermek’ zorunda kalmıştı.

 

http://sozcu.com.tr/2015/gundem/adalet-farki-718568/

Hits: 1275