Fransa kana bulandı. 11 Ölü. Fransız Charlie Hebdo dergisine saldırı

~ 07.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

İslam dünyasına yönelik çirkin karikatürleriyle bilinen Fransız dergisine saldırı düzenlendi. En az 11 kişi öldü.

Fransa’da yayın yapan haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo‘nun merkezine silahlı saldırı düzenlendi.  En az 11 kişinin öldüğü, 5′i ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Söz konusu dergi Müslüman alemini kızdıran çirkin karikatürleriyle biliniyordu.

İlk bilgilere göre saat 13:00 (TSİ) sıralarında maskeli iki kişinin uzun namlulu silahlarla dergi binasına girdiği ve ardından silah seslerinin duyulduğu öğrenildi.

Olay sonrası Fransız polisi binanın bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Saldırganların olay sonrası kaçtığı bildirildi.

Fransa’nın önde gelen karikatür dergisi Charlie Hebdo, kapağına Hz. Muhammed’i çizmiş ve eleştiri oklarının hedefi olmuştu

Charlie Hebdo, Hz. Muhammed'in hayatını çizgi roman haline getirmişti. Fransa'da satışa çıkan derginin içeriğinde Hz. Muhammed'e karşı alay ve küçük düşürme olmadığını ifade eden derginin yayıncıları, İslam dininin bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.MERKEZİ ATEŞE VERİLMİŞTİ

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Kasım 2011'de "Hz. Muhammed" karikatürleri yayımlamış, ardından başlayan protesto gösterilerinde derginin editoryal işlerinin yürütüldüğü Paris'teki merkezi ateşe verilmişti.

Dergi, 19 Eylül 2012'de Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yayımlamış ve pek çok ülkede büyük tepkilerle karşılaşmıştı.

Charlie Hebdo, genellikle Papalık, Hristiyanlık, Yahudilik gibi diğer inançlarla ve kutsal kabul edilen değerlerle ilgili de alaycı karikatürlere yer veriyor.

Dergi, sosyal medyada en son kendini halife ilan eden IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'yi hicveden bir paylaşımda bulnumuştu. Dergi, "Aslında iyi dileklerimle" demişti.

 

 

 

 

 

 

 

cumhuriyet/ Sozcü

Hits: 1398