Yandaş yazar sanatçı Barış Atay'a saldırdı

~ 03.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından İsmail Kılıçarslan sanatçı Barış Atay'a saldırdı ve hedef gösterdi

AKP'li Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından İsmail Kılıçarslan sanatçı Barış Atay'a saldırdı ve hedef gösterdi. “Bir faşist: Barış Atay” başlıklı yazısında düzeysiz bir uslup kullanan Kılıçarslan, Atay'ın kadının yaşamın dışına itilmesini eleştirdiği tweetine karşılık, “Biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma. Olur mu?” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Barış Atay'a saldırarak “bir faşisti ifşa ettiğini” zanneden yandaş yazar yazısında şu sözlere yer verdi:

“Fakat biliyoruz sevgili şey. Sizin sosyalistliğiniz ya dizi sözleşmesini ya da Cihangir’de içkinin dublesine 30 kaat bayıldığınız cafe-barları görene kadar. Onun için biz senin anana bir şey demeyelim, sen de bizimkine dil uzatma. Olur mu?

Toplumsal barıştan, birlikte yaşamaktan, ifade ve tercih özgürlüğünden söz eden herkesin aslında birbirine ‘yaşam biçimi’ dayattığı bir memlekette yaşamaktan artık sıkılanların bu ve benzeri pespayeliklere karşı seslerini yükseltmeleri gerekiyor. Sesler yükselmeli ki ‘sahteyi gerçekten’, ‘salağı akıllıdan’, ‘kötüyü iyiden’ ayırabilelim. Solcu, muhafazakâr, İslamcı, Ülkücü... İdeolojisi ne olursa olsun, böyle yapan heriflerin aslında ‘birlikte yaşama’ imkânımızın köküne dinamit döşediğini görelim artık ne olur.

Şimdi bu yazıdan sonra ‘yandaş medya yazarından linç girişimi’ diye başlık atacak medyaya da bir çift sözüm var. Benimkisi linç değil, kendini özgürlükçü zanneden bir faşistin ifşası. Bunu da böylece yazın e mi?

Ne diyordu Lenin: ‘Hafızım, Allah lillah aşkına bırak. Ben bu kenarımın sosyalistlerini iyi bilirim. Halkın çocukları meydanlarda ölür, bunlara da işin ekmeğini yemek kalır.”

 

 

http://birgun.net/news/view/yandas-yazar-sanatci-baris-ataya-saldirdi/11418

 

Hits: 1004