Feyzioğlu: Baskıcılar gider eziyetleri hatırlanır, hukuk önünde hesabı sorulur

~ 29.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Özgürlük ve halk sonunda daima kazanır. Baskıcılar da her zaman giderler. Bugünler geçtiğinde bu eziyetleri yapanlar hatırlanır. Hukuk çerçevesinde onun hesabı sorulur." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Başkanı Veli Demir’i makamında ziyaret etti. Demir, Ankara Tandoğan Meydanı’nda yaptıkları gösteri nedeni ile yanlarında olan avukatlara TBB Başkanı Feyzioğlu şahsında teşekkürlerini ilettiklerini söyledi. Ayrıca polis müdahalesi nedeni Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundukları bilgisini verdi.

Son zamanlarda polis ile halkın siyasi iktidarın keyfi tutumu sebebi ile karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Metin Feyzioğlu, "O polisler de bizim evlatlarımız. Öğretmenler de bizim öğretmenlerimiz. Aynı devletin içindeyiz, aynı ülkede yaşıyoruz. Polis de haklı, bu şekilde keyfi olarak karşı karşıya getirmek fevkalade yanlıştır, tehlikelidir ve araya daha sonradan yıkılması çok zor nefret duvarlarını örmektedir." ifadelerini kullandı.

POLİSE ÖZLÜK HAKKI KONUSU

Polise yönelik özlük hakları konusuna da değinen Feyzioğlu, şöyle konuştu:
"Polisin kendisine verilen hukuka aykırı talimatlara ‘hayır’ diyebilmesi için özlük hakları güvencesine kavuşturulması gerektiğini belki de ilk söyleyen ve bunu takip eden kurumuz. Polis, valinin, İçişleri Bakanı’nın, Başbakanı’nın, Cumhurbaşkanı’nın silahlı gücü değildir, devletin gücüdür. Hukuk ne diyorsa onu yapmalıdır, hukuk dışına asla çıkmamalıdır. Bu durumda polise de kendisine suç işleme talimatı verildiğinde ‘bu suçtur, ben şiddete başvurmayan bir göstericiye, eline kalemden başka bir şey almamış bir öğretmene vuramam’ diyecek güvenle donatılması lazımdır. Bugün maalesef iktidarın iki dudağı arasında polis istediği yere gönderilmekte, polis istediği yere atanmakta ve istediği şekilde kullanılmaktadır. Bunu da önlememiz gerekiyor."

'BASKICILAR HER ZAMAN GİDERLER, EZİYETLERİ HATIRLANIR'

Feyzioğlu açıklamalarını şöyle tamamladı: "Özgürlük şiddetle bastırılamaz. Özgürlük insanın doğasıdır. Özgürlük bizim içimizdedir. Her kim ki özgürlüğü şiddetle bastırmayı düşünsün halkından korkuyordur, özgürlükten korkuyordur. Özgürlük ve halk sonunda daima kazanır. Baskıcılar da her zaman giderler. Bugünler geçer, bugünler geçtiğinde bugün bu eziyetleri yapanlar hatırlanır ve sorumluluk ne ise hukuk çerçevesinde onun hesabı sorulur. Ben tüm kamu görevlilerine buradan sesleniyorum. Sizden sizlere verilen gayrimeşru emirleri, ‘bu gayrimeşrudur’ diye, Anayasa ne diyorsa iade edin. Kraldan çok kralcı olmayan, bir yerde kralcılar varsa mutlaka kral da vardır. Kraldan çok kralcılar, krallar kendilerini bir şekilde kurtarsalar da mutlaka ilk türbülansta harcanacak kişilerdir. Sizi harcarlar. Sırtların silkeleyip atarlar ve ellerini yıkayıp kendilerini temize çıkarırlar."


http://www.cihan.com.tr/news/Feyzioglu-Baskicilar-gider-eziyetleri-hatirlanir-hukuk-onunde-hesabi-sorulur_7068-CHMTYzNzA2OC8x

 

Hits: 932