HAYAT AĞACI PROJESİ TANITILDI

~ 21.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

 

Türkiye Barolar Birliği’nin madde bağımlılığına karşı geliştirdiği “Hayat Ağacı Projesi” Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Konuşmasına Gaziantep’te ofisinde av tüfeği ile vurularak öldürülen Avukat İsmail Akkaya’yı anarak başlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı, “Biz Hayat Ağacı’nı hayat vermek için düşündük, hayatlar koparılmasın diye hayal ettik. Ama dün bizim canımızdan bir can koparıldı. Dün pırıl pırıl bir meslektaşımız, dostumuz, canımız ofisinde katledildi. Vatandaşları savunan, onların hakları ihlal edilmesin diye mücadele veren yani halkın sesi, hakkın sesi olmaya baş koymuş bir avukatın başına geldiğinde toplumun bu trajediden haberi bile yok. Ölüm kadar bizi üzen de budur. Avukat İsmail Akkaya için yarın Gaziantep’te çok büyük bir tören yapılacaktır” diye konuştu.

Avukat İsmail Akkaya ve bugüne kadar katledilmiş bütün avukatların aziz hatırası önünde yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden Feyzioğlu şunları söyledi:

“Gençlerimiz, çocuklarımız ve koskoca bir toplum şu anda çok büyük bir tehlike altında. Uyuşturucu, sentetik uyuşturucu toplumu hedef almış durumda. Adeta sistemli bir saldırı altındayız. Buna karşı kim olursak olalım birlik olma, kenetlenme zorunluluğumuz vardır. Yeni tip sentetik uyuşturucu şehirlerde yüzlerce merdiven altında kolaylıkla imal edilmekte, 450’nin üzerinde farklı etken maddeden basit bilgilerle donatılmış herkes tarafından yapılıp piyasaya sürülebilmekte. Çocuklarımız sadece 1 TL’ye okul önlerinde ölüm satın almakta. Hapın etkisini arttırmak için fare zehrinden florasan kırığına kadar kullanılan yan maddeler, kalbi, beyni patlatarak hızlı bir ölüm getirmekte. Bununla elbirliğiyle savaşmak zorundayız. Bu bizim işimizdir, hepimizin işidir. ‘Türkiye Barolar Birliği’ne ne?’ diyen, ‘Bundan size ne?’ diyen herkesin işidir. Onları da bizimle birlikte yüreklerinde zerre kadar insanlık varsa, zerre kadar hukukçuluk varsa, zerre kadar vicdan varsa yanımızda olmaya davet ediyorum. Biz can kurtarmaya odaklandık.

Projemizin adı, Hayat Ağacı. Dünya kültüründeki hayat ağacının anlamı çok derin. Hemen her kültürde bir hayat ağacı var. O yüzden evrensel bir değeri tercih ettik.

Bizim gençlerimizi, evlatlarımızı, toplumu bu girdaptan, felaketten çekip almamız lazım.

Arandığında 7 gün 24 saat telefonun başında bu konunun uzmanı, iletişim bilgileriyle donatılmış bir hukukçunun bulunacağı bir sisteme ihtiyaç gördük. Ve 444 84 98 numaralı “ALO HAYAT AĞACI HATTI”nı bugün devreye sokuyoruz.

Bu numaradan yapılacak her çağrıya bir avukat cevap verecek. Niçin avukat? Çünkü avukatların sır tutma yükümlülüğü vardır. Dolayısıyla arayan kişinin hattın ucundaki meslektaşımıza vereceği her bilgi bizim açımızdan meslek sırrıdır. Rahatlıkla telefonda bu bilgilerin verilebilmesi ve bizim kendilerine onları kurtaracak yardım elini uzatabilmemiz bu şekilde sağlanacaktır.

Biz “Hayat Ağacı Projesi” ile evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik. Fakat bu yetmez. Asıl önemli olan buna hiç bulaşmamaktır. O sebeple el birliğiyle Türkiye’nin en güçlü örgütlü yapılarının başında gelen Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin asli kurucu unsurları olan 79 baro, halkımızı bu felaket konusunda bilgilendirecektir. El ele verdiğimizde yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.

Bu kapsamda Türkiye’de gençlerimize en kolay sanatla ulaşabiliriz dedik. Psikolog, çocuk psikiyatrı, sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir heyet gözetiminde bir senaryo hazırlattık; YAŞAMI KEŞFET. Ve bunu tüm Türkiye’de sahneletmek üzere sahneye koyduk. Ülke çapında sanatçılarımızın muazzam desteğini aldık, daha da çığ gibi artacak.

Bugün Avrupa ülkelerinin baroları ve barolar birlikleri de sosyal sorumluluk projeleri ve özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda benzer projeleri planlamaktadır. Biz sadece biraz erken davrandık.

Bir değil binlerce denizyıldızını kurtarmaya kararlıyız. Gençlerimize sahip çıkmaya, evlatlarımıza sahip çıkmaya, bu toplumun bir parçası olarak üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Meslek itibarımız ancak böyle sosyal sorumluluk projeleriyle yükselebilir.

Sözlerimi sona erdirirken; gerek aile hayatıyla, gerek duruşuyla, daima ilkeli tavırlarıyla bir ışık gibi sanat camiamızda hep var olmuş ve bugün de proje elçiliğimizi kabul etmiş olan Sayın Erol Evgin’e, oğlu Murat Evgin’e en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Projelerimize destek veren diğer sanatçılarımıza da şükran borçluyuz. Projede işbirliği yapacağımız tüm kurumlara da en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu çerçevede; Ankara Valiliği’ne, Sağlık Bakanlığı’na, Kadın Muhtarlar Derneği’ne, Ankara Kulübü Derneği’ne, Kadın Hareketi Derneği’ne, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne, Ankara Üniversitesi’ne, Başkent Üniversitesi’ne, Gazi Üniversitesi’ne, TRT’ye defalarca ve defalarca teşekkür ediyorum.

Bugün aramızda bu projenin tanıtımında aktif olarak katkıda bulunacaklarını göstermek adına hazır bulunan baro başkanlarımız var: Adana, Amasya, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Isparta, İzmir, Kırklareli, Malatya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova baro başkanları ile Gaziantep ve Denizli Baro Başkan Yardımcılarımız burada. Onlara ve katkı verecek diğer baro başkanlarımıza da huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Sunuculuğunu Erhan Tarhan’ın yaptığı tanıtım toplantısında proje elçileri Erol Evgin, Murat Evgin ile projeye gönüllü destek veren Işın Karaca, Muazzez Ersoy, Pascal Nouma, Kadir Çöpdemir, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Ezo, Müjdat Gezen, Coşkun Sabah, Oya Başar, Gökhan Türkmen, Oktay Kaynarca, Aslı Zen, Orhan Gencebay, Belkıs Akkaya, Arzu Kaprol’un gönderdikleri mesajları içeren video yayınlandı.

Katkıda bulunanlara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından Hayat Ağacı’na can verecek ve tüm Türkiye’de gençlerle buluşacak olan “Yaşamı Keşfet” adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.

 

Toplantıya katılan Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi öğrencileri ile Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri de projeye destek verdiler.
 

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27

Fotoğraf 28

Fotoğraf 29

Fotoğraf 30

Fotoğraf 31

Fotoğraf 32

Fotoğraf 33

Fotoğraf 34

Fotoğraf 35

Fotoğraf 36

Fotoğraf 37

Fotoğraf 38

Fotoğraf 39

Fotoğraf 40

Fotoğraf 41

Fotoğraf 42

Fotoğraf 43

Fotoğraf 44

Fotoğraf 45

Fotoğraf 46

Fotoğraf 47

Fotoğraf 48

Fotoğraf 49

Fotoğraf 50

Fotoğraf 51

Fotoğraf 52

Fotoğraf 53

Fotoğraf 54

Fotoğraf 55

Fotoğraf 56

Fotoğraf 57

Fotoğraf 58

Fotoğraf 59

Fotoğraf 60

Fotoğraf 61

Fotoğraf 62

Fotoğraf 63

Fotoğraf 64

Fotoğraf 65

Fotoğraf 66

Fotoğraf 67

Fotoğraf 68

Fotoğraf 69

Fotoğraf 70

Fotoğraf 71

Fotoğraf 72

Fotoğraf 73

Fotoğraf 74

Fotoğraf 75

 

Hits: 1418