YETMEZ SE BİRKAÇ TA CARİYE...

~ 24.05.2011, Yeni Yaklaşımlar ~

Bu sabah gazetelerde yer alan “Çok Eşlilik Yasal Olsun” haberi, kasetlerin üstüne tabir yerindeyse cuk oturdu bence. AKePe’nin Anayasa’dan önce bu konuda acil olarak yasal düzenleme yapmasında yarar var. Hatta, İran ve bazı ülkelerde uygulanmakta olan “muta nikahı” için de bu çerçevede bir yönetmelik hazırlanmalıdır.
Olası bir kaset bombardımanına karşı pek muhterem AKePe’li beyler için bunun çok pratik bir çözüm olacağını düşünüyorum. AKePe’nin pek işine gelmez ama, böylece MHP’li Mehmet Ekici gibi pişmanlıkla beyanda bulunacaklar için de bir çıkış yolu bulunmuş olur.
Şaka bir yana (Olan bitenin şakaya gelir yanı kalmadı.) türbana özgürlük taleplerinin sonunda harem kurma ruhsatı taleplerine kadar varabileceği beklenmeliydi.
Şimdi görev, çok eşliliğin gerekliliği konusunda halkı “bilimsel” olarak ikna etmesi gereken ulemada. İnsan fıtratının neyi gerektirdiği, biyolojik ve psikolojik olarak erkeklerin ihtiyaçlarının ne olduğu, sosyolojik bakımdan çok eş almanın kadınlara sağlayacağı yararlar ile “Kürt Meselesi”nin çözümü için ne denli “çılgın” bir proje olduğu konularında fetvalarını bekliyoruz muhteremlerin.
***
“İnsan insanın kurdudur.”
…ve kadın da insandır.
Saygılarımla.
 
Av. Abdurrahman Bayramoğlu
 
 
 
Habertürk Gazetesinde Yer Alan Haber:
 
 
ÇOK EŞ YASAL OLSUN
 
Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp gibi birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veren Sibel Üresin, hem yaşam koçluğu, hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyor. Özellikle muhafazakâr kesim tarafından iyi tanınıyor. Başakşehir’de ofisi bulunan ve sivri çıkışlarıyla dikkat çeken Üresin, çokeşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, “Zaten çokeşlilik var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor” diyor. 35 yaşındaki Üresin, çokeşliliğin neden yasalaşması gerektiğini anlattı:
‘Kadın Ortada Kalmaz’
“Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çokeşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.”
‘Çokeşli Olurdum’
“Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çokeşli olurdum.”
‘Erkek İçin Haklı Arayış’
“Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımıyorsanız, eşiniz tarafından aldatılmaya hazır olmalısınız. Erkek için bu haklı bir arayıştır. Bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın, bence çokeşliliği kurtuluş olarak görmelidir. Boşandığında kaybedecekleri, kazanacaklarından fazla olan kadın, kalmayı tercih ediyor. Çokeşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çokeşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyorum ve kutluyorum.”
‘Çarpık İlişkileri Önler’
“Erkek, eşleri arasında gerek maddi, gerekse manevi açıdan adaletli davranmalı. Erkek adaletsizlik yaparsa, kendi cehennemini hazırlamış olur. Örneğin Kanuni Sultan Süleyman, dizide adaleti sağlayamıyor. Çokeşlilik, toplumdaki çarpık ilişkileri ve kızların evde kalma sorunlarının ortadan kalkması noktasında da ciddi rol oynayacaktır.”
‘Kadın İtaat Eder’
“Dayak ve aldatma bana göre boşanma sebebi değil. Türkiye’deki kadınların yüzde 80’i dilinden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her durumda problemlidir. Muhafazakâr kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Ailede mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah’ın emaneti olarak davranmalı.”
Özlem YILMAZ/AHT

Hits: 2651