CHP dolar dolu uçağın peşinde

~ 16.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İran’dan Ankara’ya gelecek bir uçakta 4 ton dolar olduğu ihbarını alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, uçağın peşine düştü. Bunun üzerine uçağın kalkış saati değiştirildi ve rotası da Ankara yerine İstanbul’a çevrildi.

Tanal, uçuş kulesinden aldığı bilgilere göre uçağın Başbakan’ın eşyalarını taşıyan uçak olduğunu belirtti. Tanal, telefonlarının dinlendiğini ve uçağın bu şekilde kaçırılmış olabileceğine dikkat çekerek “TİB içindeki dinleme ve görüşme kayıtlarının hukuki denetimini yapmakla görevli ekibin başına ise Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP genel başkanlık makamındaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can’ın kardeşi Ömer Faruk Can atanmıştı. Uçağın nasıl kaçırıldığı, nasıl yön değiştirdiği buradan anlaşılıyor” diye konuştu.

Sözcü’nün haberine göre İran’ın Ahwaz Havaalanı’ndan RQ110601 sefer sayısıyla 12 Aralık günü saat 01.30’da havalanacak Libya Havayolları’na ait Buraq Air uçağının Ankara Esenboğa Havaalanı’na inmesi gerekiyordu. Uçağın konşimentosunda kivi taşıdığı belirtiliyordu. Ancak CHP’ye uçakta “4 ton” dolar bulunduğu yolunda ihbar ulaştı. Malın sahibi “Stone International Company”, CEO’sunun adı ise Majid Shizian olarak belirtiliyordu. Söz konusu kargonun alıcısı ise Ankara Demet Lalegül Mahallesi 405’inci Cadde’de bulunan sera ürünleri ile ilgili bir şirket olarak gözüküyordu. Ancak CHP’ye ulaşan bilgide, gerçek alıcının İstanbul Aksaray’da bulunan bir şirket olduğu belirtiliyordu. İhbardan sonra Tanal, gece 02.30’da Ankara Esenboğa Havaalanı’na gitti ve uçağı beklemeye başladı. Ancak bir süre sonra Tanal’a uçağın planının değiştirildiği, kalkış saatinin 19.00, Esenboğa’ya varış saatinin ise
21.30 olacağı söylendi. Tanal, yeniden Esenboğa Havaalanı’na gitti. Bu kez de uçağın Sabiha Gökçen’e indiği söylendi. Tanal, uçuş kulesini aradı. İnişin iptal edildiği bilgisi verildi.

 

Başbakan’ın uçağıydı

Konuyla ilgili gazetemize konuşan milletvekili Tanal, “O uçak Başbakan’ın eşyalarını taşıyan
uçaktı. Bu kadarını söyleyebilirim. Bir başbakanlığa ait uçak sebze ve meyve mi taşır? Çıksın açıklasınlar” dedi.

Tanal, şöyle devam etti: “Uçak Başbakanlık’a eşya getirip götüren uçaktır. Uçuş kulesinin verdiği bilgi bu. Bunu Başbakanlık kurum olarak mı o dönemin başbakanı, bu dönemin Cumhurbaşkanı mı olarak söylediler bunu da bilemem. Ayrıntılı araştırmanın peşindeyiz. Uçuş kulesi diyor ki ‘kimseye bilgi vermiyoruz’. Personele dair bilgi vermiyorlardı. Uçuş kulesi ile milletvekili olarak ben görüşünce bana bilgi verdiler. ”

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/162935/CHP_dolar_dolu_ucagin_pesinde.html

Hits: 901