Adalet Bakanından Açıklama, Avukatlık Kanunu baştan sona yenilenecek.

~ 14.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Avukatlık Kanunu değişiyor, avukatlık sınavla olacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlık Kanunu'nun baştan sona yenileceğini belirterek, sınavla geçişin olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Hakimin tarafsızlığı, siyasi ve felsefi görüşleri ile davanın taraflarına olan uzaklığı ile yakınlığını adli işlerine karıştırmaması, kararlarını kanunu ve vicdani olarak vermesidir diyen Bakan Bozdağ, yargıda görev yapan hakim ve savcı sayısının 2002’de 9 bin 49, 2014’de ise 14 bin 983 olduğunu söyledi.

Avukatlık Kanunu yenilecek

DHA'nın haberine göre, Bakan Bozdağ,  “Neden cezaevlerinde yatanların sayısı arttı diyorlar ya, artan hakim sayısı, artan mahkeme sayısı, adli personel sayısı ile beraber bunu değerlendirmekte fayda var. Savunmayı temsil eden avukatlarla ilgili çalışma yapmanın Adalet Bakanlığı'nın en önemli görevlerinden birisi. Avukatlık Kanunu baştan sona yenilenecek. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Sınavla geçişin olması gerektiğine inanıyoruz.

Barolar Birliği’nin kanunu açıkça çiğnememesi lazım. Avukatların dosyaları incelemesi son derece önemli, biz bunu destekliyoruz. Son yaptığımız Şubat değişikliğinden sonra uygulamanın sağlıklı yürümediğini gördük. Dosyadaki savcının araştırma usulünü öğrendikten sonra deliller karartılırsa bizim suçla mücadelemiz gerçek faillere ulaşma imkanımız ortadan kalkar. Türkiye’de 2013 yılında devam eden soruşturma sayısı 6 milyon 679 bin 973’dür, bunlarla ilgili dosyadan örnek alınmasını yasaklayan mahkeme kararı sayası bin 306’dır. Biz bu düzenleme ile bir katalog getirdik. Bütün suçlarla ilgili değil, çok ciddi suçlarla ilgili getirdik. Buradaki rakamın bu kadar yüksek çıkmayacağı bundan sonraki süreçte çok açıktır.”

Bakan Bozdağ, Aralık ayı sonunda 5 bin zabıt katibi ve diğer adli personel alımı için ilana çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

 


http://t24.com.tr/haber/avukatlik-kanunu-degisiyor-avukatlik-sinavla-olacak,280356

Hits: 1445