Çocuklarını 600 lira yatırıp icra yoluyla gören baba Anayasa Mahkemesi AYM 'ye gitti!

~ 08.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Boşandıktan akabinde velayeti anneye verilmekte olan iki çocuğunu aylık 600 lira nakit yatırarak ‘icra’ yolu ile görebilen baba, yerel mahkemenin kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

İbrahim Aksoy, 13 sene evli kaldığı  T.A’dan 2009 senesinde boşandığını, eşinin, şu anda 17 yaşında olan down sendromlu  ve 6 yaşındaki iki erkek çocuğunu “kaçırdığı” iddiasında bulunarak mahkemeye  başvurması üzerine, yerel mahkemenin “çocuklarını ayda iki defa icra yoluyla görebileceğine” hükmettiğini söyledi . Aksoy, çocuklarını ayın ilk ve  3. haftasında görebilmek için icra müdürlüğüne 600 lira civarında nakit yatırdığını açıkladı . Aksoy, “İcra memuru, pedagog ya da psikolog ile Tire’deki eski  eşimin kapısına gidiyorum. Çocuğumu görebilmek için senelerdir binlerce lira nakit yatırdım. İşin maddi kısmından öte manevi yönü de çok fazla yıpratıcı. İnsanın kendi çocuğunu görebilmek için kapı kapı dolaşıp nakit yatırması, icra memurlarıyla giderek çocuğunu alması çok fazla dokunuyor” diye açıkladı . 

On binlerce var

Aksoy,  bu durumun birden fazla kişiyi mağdur ettiğini ve Türkiye’nin de imzaladığı  uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu savundu. “Benim gibi on binlerce baba ve anne var. Babalık sıfatları elinden  alınmış çocuklarını göremiyorlar” diyen İbrahim Aksoy,mağduriyetine yol açtığını savunduğu yerel mahkeme  kararına karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu bildirdi. Aksoy, başvurusunda devletten 20 bin lira maddi ve 100 bin lira da  manevi tazminat talebinde bulundu.



http://www.arcaajans.com/haber/yasam/cocuklarini-600-lira-yatirip-icra-yoluyla-goren-baba-anayasa-mahkemesi-aym-ye-gitti/562609/

Hits: 1059