SMS ile tehdide 7 ay hapis

~ 05.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Erzurum'da kız arkadaşına 'Yüzüne kezzap atıp, kanını içerim' mesajı gönderen şahıs, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

 

 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 28 Eylül 2014 günü P.T.'den (25) ayrılan erkek arkadaşı S.B. (26), kız arkadaşına "Yüzüne kezzap atıp, seni öldüreceğim, senin kanını içerim, seni yaşatmayacağım" şeklinde tehdit içerikli bir mesaj gönderdi. Kız arkadaşının şikayetçi olması üzerine S.B. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Erkek arkadaşından şikayetçi olan P.T., "Arkadaşlık birlikteliğimize birlikte karar vererek ayrıldı. Bana sürekli olarak telefon açıp tehdit etti. SMS mesajları ile ölüm tehditlerine devam etmesi üzerine şikayetçi oldum" dedi.

Sevgilisinden ayrılışını kabullenemediğini söyleyen sanık S.B. ise, "Ayrıldığım için bir süre kabullenemedim. Bu yüzden de öfkelenince ne söylediğimin farkında değilim. Kesinlikle tehdit etmedim" dedi.

 

Mahkeme, tutuksuz yargılanan S.B. hakkında TCK'nin 106/1 maddesi kapsamında birden fazla tehdit içerikli mesaj gönderdiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen hapis cezasını ertelemedi. Dosya, Yargıtay'a gönderildi.


İHA
Hits: 847