Yargıçlar Sendikası'na kapatma davası

~ 03.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıçlar Sendikası'na kapatma davası açıldı. Sendika yaptığı açıklamayla 9 Aralık'ta Ankara 11. İş Mahkemesi'nde görülecek olan davaya destek çağrısı yaptı.

Çalışma Bakanlığı'nın talebi uyarınca Ankara Valiliği'in açtığı kapatma davasının ilk duruşması 9 Aralık 2014 tarihinde Ankara 11. İş Mahkemesi'nde görülecek. Yargıçlar Sendikası yaptığı açıklamada, kapatma davasını 'hukuk ve demokrasiye bir saldırı daha' olarak nitelendirirken, 9 Aralık'taki duruşmaya destek için herkese çağrıda bulundu. 

DURUŞMAYA ÇAĞRI
Dünyada ilk kez yargı kararı ile kapatılan yargı sendikası olma ünvanına sahip Yargı-Sen'in kapatılmasından sonra kurulan Yargıçlar Sendikası, mahkemenin Yargı-Sen hakkında verdiği kapatma davasındaki gerekçelerin hepsini düzelterek kuruldu. Herhangi bir ön bildirimde bulunulmadan açılan kapatılma davasına karşı sendika, tüm yurttaşları duruşmaya katılmaya çağırdı.

EMİNAĞAOĞLU'NA UÇAN TEKME
Hakkında kapatılma davası açılan Yargıçlar Sendikası, AKP hükümetinin hedefine 17 Aralık'tan sonra HSYK'nın yapısı değiştirmek amacı güden yasanın TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanmasıyla gelmişti. Sendika başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yargının yasa hakkındaki görüşlerini iletmek üzere komisyona gitmiş AKP Milletvekilleri tarafından uçan tekmelerle saldırıya uğramıştı. Eminağaoğlu'na atılan tekmeden sonra AKP'liler meclis genel kurulunda muhalefet milletvekillerine de saldırmış, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Yargıçlar Sendikası'na 'Haddini bil' diye seslenmişti. 

Hits: 892