Avukatlara dayağa HSYK incelemesi

~ 03.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ergenekon duruşmasında sanık avukatlarının darp edildiği iddiasıyla jandarma ve hakimlere inceleme başlatıldı. 

 
Silivri'deki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl mart ayında görülen Ergenekon duruşması sırasında bir stajyer avukatın salondan çıkartılmak istenmesi üzerine karışıklık çıkmıştı. Sanık avukatları Hüseyin Ersöz, Celal Ülgen ve Murat Ergün iki jandarma personeli tarafından fiziksel şiddete maruz kaldıklarını belirterek 'kasten yaralamak'tan suç duyurusunda bulunmuştu. Avukatlar, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üye hakimleri de jandarmanın müdahalesine göz yumdukları gerekçesiyle Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etmişti. HSYK hem jandarma personeli hem de hakimler inceleme izni verdi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı zanlılardan birinin eski Silivri Jandarma Bölük Komutanı Veysel Fidan diğerinin de bir er olduğu belirledi. İki zanlının da ifadesini aldı.
 
Tekme ve yumruk
 
Müşteki olarak müfettişe ifade veren avukat Hüseyin Ersöz ise şunları söyledi: "Mahkeme Başkanı Özese'nin hukuka aykırı talimatıyla binbaşı rütbesindeki bir şahıs ve onun talimatıyla hareket eden bir er şahsıma karşı 'kasten yaralama suçu' işlemiştir. Sol bileğimde ezilme meydana geldi, sol bacağıma tekme atıldı, Jandarma Binbaşı rütbesindeki şahıstan talimat alan bir er yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Başka avukatlar da şiddete maruz kalmı bu husus 20 avukat tarafından imzalanan bir tutanakla tespit edilmiştir."
 
HSYK müfettişleri Ergenekon mahkemesinin başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyelerini de ifadeye çağırdı.
 
Jandarma da mahkemenin parçası
 
Avukat Ersöz, dönemin Jandarma Bölük Komutanı için inceleme iznini HSYK'nın vermesinin yasa gereği olduğunu belirterek, "Mahkeme salonunda görev yapan jandarma personeli de mahkemenin bir parçası sayıldığı için bu tip durumlarda inceleme iznini tıpkı hakim ve savcılarda olduğu gibi HSYK veriyor" diye konuştu.


http://www.gazetevatan.com/avukatlara-dayaga-hsyk-incelemesi-702889-gundem/
Hits: 1024