FEYZİOĞLU: 76 MİLYON PEK ÇOK ŞEYİN FARKINDADIR

~ 30.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlık mesleğinin sorunlarına dikkat çekerek, "Bir ülkenin Yargıtay'ı 2010 öncesi 'Sayısı yüzde 50 düşürülmelidir' diye siyasi iktidar kanun tasarısı sunmuş, HSYK'nın yapısı değiştikten sonra 'Vazgeçtim yüzde 50 artırmalıyız' demiş. İktidar koalisyonun dağılmasından sonra 'Hay Allah yine bana bağlı bir yargı yaratmayı becerememişim, bir yüzde 50 daha artırmalıyım' diyip HSYK yeniden yapılanınca yeni bir teklif masaya koymuşsa kusura bakmayın 76 milyon pek çok şeyin farkındadır ve ilk farkında olduğu şey de dosyada kimin fark yaratma gücüne sahip olduğudur. Bu, işte bizim mesleğimizin can damarının hedef alınmasıdır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kahramanmaraş Barosu tarafından düzenlenen 7'nci Stajyer Avukatlar Kurultayı'na katıldı. Birçok kentten baro üyesi avukatlar ve stajyer avukatların katıldığı kurultayda konuşan Metin Feyzioğlu, iktidar ve yargı arasındaki polemikleri eleştirdi. Feyzioğlu, siyaset yapmadığını hukukun siyaseti üstünlüğü siyaseti yaptığını belirtti. Feyzioğlu, 76 milyonun her şeyin farkında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir ülkenin en üst yöneticileri, yargıya dönüp 'Yargı, ihaneti vataniye içerisindedir' derse; bir ülkenin en üst yargı mensupları, kararlarıyla konuşmaları gerekirken gelinen bu ortamda ülkenin yürütmesinden sorumlu olanlarla polemiğe girmek zorunda kalırlarsa; bir ülkede, Yargıtay'ın üye yapısıyla HSYK her değiştiğinde bütün yargısal sonuçları etkileyecek şekilde oynanıyorsa; bir ülkenin Yargıtay'ı 2010 öncesi 'Sayısı yüzde 50 düşürülmelidir' diye siyasi iktidar kanun tasarısı sunmuş, HSYK'nın yapısı değiştikten sonra 'Vazgeçtim yüzde 50 artırmalıyız' demiş. İktidar koalisyonun dağılmasından sonra 'Hay Allah yine bana bağlı bir yargı yaratmayı becerememişim, bir yüzde 50 daha artırmalıyım' diyip HSYK yeniden yapılanınca yeni bir teklif masaya koymuşsa kusura bakmayın 76 milyon pek çok şeyin farkındadır ve ilk farkında olduğu şey de dosyada kimin fark yaratma gücüne sahip olduğudur. Bu, işte bizim mesleğimizin can damarının hedef alınmasıdır. Özür dilerim siyasi mi konuştum? Çok özür dilerim. Ziraat Odaları Genel Kurulu'nda organik tarım anlatmalıydım değil mi? Ziraat Odası Başkanı da gelip burada yargı tarafsızlığını, bağımsızlığını anlatsaydı herhalde siyaset yapmış olmazdı. Bu siyasetse, dibine kadar siyaset yapıyorum Ama bu, hukukun üstünlüğü siyasetidir. Bu, bizim ay sonunu niçin artık getiremez olduğumuzun en önemli izahıdır."

Konuşmaların ardından stajyer avukatların sorunlarının anlatıldığı tiyatro gösterisi sahnelendi ve sunumlar gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı, Metin Feyzioğlu'na çeyiz sandığı hediye etti.

FOTOĞRAFLI

DHA
Hits: 1683